Ted Walker fotografie

Angstgegner Eemvallei weer te sterk: Spitsbergen slikt 1-4 nederlaag

Hockey

VEENENDAAL Na vorige week te zijn verslagen door frustratie, moest Spitsbergen deze week opnieuw het hoofd buigen voor hun angstgegner, Eemvallei, met een thuisnederlaag van 1-4. Eemvallei, al jarenlang een geduchte concurrent, was opnieuw te sterk voor de Veenendalers:,,Het is geen schande, maar wel jammer,” aldus speler Douwe Wassink.

door Siem van Eck

,,Het werd vandaag een uitdagende wedstrijd. In de Silvercup hebben we hen eerder verslagen, maar in competitiewedstrijden hebben we nu al zeven keer van hen verloren. We wisten dat het een lastige wedstrijd zou worden, aangezien Eemvallei elk jaar weer een struikelblok voor ons vormt. We begonnen sterk aan de wedstrijd, zetten in op de counter en speelden daar ook op. Na een strafcorner wist ik de 1-0 binnen te slepen. Kort daarna maakte Eemvallei echter de gelijkmaker, ook uit een strafcorner. In het tweede kwart was er nog geen man overboord na de 1-2 achterstand door Eemvallei. We waren gevaarlijk met de counter, maar de tegenstander bepaalde het spel. Een aantal kansen in het derde kwart gaven ons hoop, maar we slaagden er niet in ze te benutten. Eemvallei daarentegen wist zijn kansen te verzilveren en scoorde in het vierde kwart de 1-3 en 1-4. In het laatste kwart werden we overklast door Eemvallei.”

Spitsbergen neemt nu een vijfde plaats in binnen de competitie.

Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: Van de Zandschulp onderuit in Madrid 11 uur geleden
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 16 uur geleden
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 17 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 18 uur geleden
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 18 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 22 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 uur geleden