Spitsbergen moest er hard voor knokken om de wedstrijd uiteindelijk naar zich toe te trekken @tedxmedia

Spitsbergen boekt eerste overwinning na winterstop: ‘Maar het is flink wennen’

Hockey

VEENENDAAL Het was weer even flink wennen voor de hockeyvrouwen van Spitsbergen. In de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft stonden ze tegenover de beruchte concurrent Lelystad. Waar ze in de vorige confrontatie met 3-3 het veld verlieten, trokken de Veenendaalse vrouwen vandaag aan het langste eind. Het werd 3-2 in eigen huis: ,,Het was voor ons allemaal een zware wedstrijd,” aldus speelster Janna Brink.

door Siem van Eck

Met frisse moed begon het team vandaag op een zonnig sportpark. Onder leiding van trainer Tim Klaren stond het team na een lange winterstop weer op het veld. Met een ruime selectie en bekende namen zoals Rania Zamouri en Julia Ruland, was het al snel weer als vanouds. Al duurde het even voordat het bekende spel van Spitsbergen zich liet zien: ,,We moesten duidelijk wennen aan het feit dat we alles moesten geven,” gaat Brink verder. “En dat realiseerden we ons pas na het eerste kwart. In de tweede helft hebben we onszelf herpakt. We moesten weer voor elkaar gaan lopen en ook de onderlinge coaching verbeterde.”

We waren in het eerste kwart dan ook niet helemaal wakker

SLORDIG Het begon dan ook moeizaam voor de Veenendaalse vrouwen. Lelystad domineerde en had een aantal goede doelpogingen. Een strafcorner na tien minuten spelen belandde in het net, maar werd afgekeurd door de scheidsrechter. Later was het opnieuw raak en nam Lelystad na nog een strafcorner de leiding. Het was pas in het tweede kwart dat Spitsbergen een ander spel liet zien. Toch was het Lelystad dat met hoge druk Spitsbergen weinig tot geen ruimte gaf: ,,We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden,” vertelt Klaren. “Het spel was in de vorige wedstrijd wat slordig, en dat kwam vandaag terug. We waren in het eerste kwart dan ook niet helemaal wakker en het was duidelijk wennen voor de spelers.’’

tekst gaat verder onder de foto

Keeper Anne-Britt van Marsdijk weet een schot na een strafcorner te keren mer haar been - @tedxmedia

BACKHAND Na de thee kwam Spitsbergen een stuk sterker uit de startblokken. Nu was het Lelystad dat ruimte liet vallen en de thuisploeg de kans gaf op een gelijkmaker. Julia Ruland scoorde dan ook met een backhand de gelijkmaker. De rollen waren duidelijk omgedraaid. De doelpunten bleven echter uit, aangezien ook Spitsbergen nog niet zuiver was in haar spel. De 2-1 kwam vanuit een strafcorner Van Brink op Daphne Leeuwis die een schot loste op de stick van Ruby van der Stok, waardoor de bal van richting veranderde en langs de keeper ging.

Lelystad was daarentegen uitgeput na de eerste helft

Tekst gaat verder onder de foto

Spitsbergen kwam er in de eerste twee kwarten niet doorheen bij Lelystad - @tedxmedia

EINDSTREEP ,,We hebben vandaag als een team gevochten, we zijn doorgegaan tot het einde,” vertelt speelster Milou van Hardeveld. ,,Lelystad was daarentegen uitgeput na de eerste helft, daar hebben ze het laten liggen. Op conditioneel vlak hebben we vandaag meters kunnen maken en waar Lelystad gaten liet vallen in hun verdediging, hebben we daarvan kunnen profiteren en zo de stand naar 3-2 over de eindstreep getrokken.”

In de laatste minuten werd het nog spannend op het sportveld. De wedstrijd leek op slot te zijn gezet door Van Hardeveld. Met nog maar tien minuten op de klok was het Lelystad dat de deur weer opengooide met een lob over de keeper (3-2). Lelystad probeerde met man en macht door de verdediging van Spitsbergen te komen, maar een bal op de lat of langs de doellijn bleek niet genoeg. De drie punten bleven in eigen huis.

Elliot van Rossem knalde de bal tegen de touwen namens 't Speelkwartier.
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 1 uur geleden
Justin Paal Dolorita is komend seizoen speler van ZVC Veenendaal
Van Gent Finaleweken: Justin Paal Dolorita versterkt ZVC Veenendaal; 'Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen met ZVC' 3 uur geleden
Fem van Son schoot zojuist de 1-0 voor Het Baken binnen.
Van Gent Finaleweken: 't Speelkwartier en Het Baken schoolvoetbal kampioen van Veenendaal 4 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Blue Socks wint na spannende strijd in slotfase 22 uur geleden
Redouan Boundati versterkt aankomend seizoen het team van ZVC Veenendaal
Van Gent Finaleweken: Redouan Boundati versterkt ZVC Veenendaal: 'Samen met het team vol voor het kampioenschap gaan' 23 uur geleden
Melanie Bierdrager
Van Gent Finaleweken: Seizoen vrouwen SKF zit erop na verwacht verlies in Den Helder: 'Maar we kunnen hierop voortborduren' gisteren
SV Panter heeft staf voor volgend seizoen rond 28 apr, 09:55