Afbeelding
Pixabay

Sportbonden nemen stelling tegen maatregel: ‘Dit is zorgwekkend’

Corona

VEENENDAAL (ANP) Drie grote Nederlandse sportbonden nemen stelling tegen de nieuwe maatregelen van het kabinet tegen het coronavirus. Hockeybond KNHB is teleurgesteld en ontstemd, volleybalbond Nevobo is bezorgd en zwembond KNZB betreurt de laatste ontwikkelingen ten zeerste.

Door de nieuwe maatregelen moet onder meer iedereen vanaf 18 jaar een coronabewijs tonen wanneer hij of zij een wedstrijd wil spelen, wil trainen of een sportcomplex wil bezoeken. ,,Dit maakt het laagdrempelig sporten voor iedereen onmogelijk”, betoogt de KNHB. ,,Ook is de controle voor verenigingen rond trainingen en wedstrijden zeer moeilijk te handhaven. De maatregel kan bovendien in potentie een groot risico vormen voor een eerlijk verloop van de competitie: kunnen alle spelers mee blijven doen?”

Ook de volleybalbond maakt zich grote zorgen. ,,De impact van de nieuwe maatregelen is zorgwekkend voor onze verenigingen, vrijwilligers en teams, die juist door te sporten gezond en fit willen blijven. We komen langzaam maar zeker ook op de grens van wat we van onze vrijwilligers kunnen en mogen vragen om de maatregelen te organiseren en te handhaven, al helemaal op deze zeer korte termijn richting komend weekend.”

De zwembond stelt zich iets gematigder op. ,,Wij vinden het erg jammer dat we een stap terug moeten doen, maar we zijn blij dat zwemmen nog steeds mogelijk is en wij volgen dan ook de maatregelen van de overheid.”

De hockeybond wil zich nog niet neerleggen bij het nieuwe coronabeleid, dat volgens de planning komende zaterdag ingaat. ,,De Tweede Kamer moet deze maatregelen nog definitief goedkeuren en de KNHB blijft al het mogelijke doen om sporten voor iedereen en zonder coronabewijs mogelijk te maken.”

Ook de KNVB en sportkoepel NOC*NSF komen in protest, zij roepen de Tweede Kamer op sporten bij amateurverenigingen zonder coronatoegangsbewijs voor iedereen mogelijk te maken.

advertentie
advertentie
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 5 minuten geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 1 uur geleden
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 17 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26