Afbeelding
Pixabay/Cedric Clooth

Fysiotherapeuten kunnen weer patiënten behandelen

Corona

VEENENDAAL (ANP) Fysiotherapeuten kunnen weer meer patiënten behandelen in hun praktijken. Dit staat in een door het RIVM goedgekeurd advies van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), de Stichting Keurmerk Fysiotherapie (SKF) en het Paramedisch Platform Nederland (PPN).

Voor de veiligheid van zowel patiënten als fysiotherapeuten nemen de fysiotherapeuten maatregelen die verband houden met de inrichting van de praktijk, de hygiëne en persoonlijke bescherming, meldt het KNGF.

,,Ik ben blij dat we de weg terug nu kunnen inslaan en dat praktijken weer meer patiënten kunnen gaan behandelen. Met dit advies in de hand kunnen we een grote groep patiënten weer gaan behandelen, die we de laatste maanden noodgedwongen hebben moeten laten wachten", zegt KNGF-voorzitter Guido van Woerkom. 

Wel zegt hij zich zorgen te maken over de beschikbaarheid van persoonlijke beschermingsmiddelen. Fysiotherapeuten kunnen voor onder meer mondkapjes aankloppen bij het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ), maar de beschermingsmiddelen blijven volgens Van Woerkom schaars.

Patiënten met ernstige klachten krijgen voorlopig voorrang op patiënten die ook op afstand behandeld kunnen worden. Het KNGF verwacht door de beperkende coronamaatregelen dat ze minder patiënten kunnen behandelen dan voorheen.

advertentie
advertentie
Aanvoerder en steunpilaar Mourad Marbouh blijft bij ZVC Veenendaal
Van Gent Finaleweken: Mourad Marbouh langer bij ZVC Veenendaal; 'Mourad is een onmisbaar onderdeel van ons team' 1 uur geleden
Jos van Dijk haalt beroemde fietsen naar Veenendaal.
Shirts, fietsen, foto's en attributen bij wielertentoonstellingen in Veenendaal 2 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 18 5 uur geleden
Elliot van Rossem knalde de bal tegen de touwen namens 't Speelkwartier.
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 21 uur geleden
Justin Paal Dolorita is komend seizoen speler van ZVC Veenendaal
Van Gent Finaleweken: Justin Paal Dolorita versterkt ZVC Veenendaal; 'Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen met ZVC' 23 uur geleden
Fem van Son schoot zojuist de 1-0 voor Het Baken binnen.
Van Gent Finaleweken: 't Speelkwartier en Het Baken schoolvoetbal kampioen van Veenendaal gisteren
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Blue Socks wint na spannende strijd in slotfase 28 apr, 19:53