Afbeelding
Foto: Pexels

Blijven bewegen rondom de feestdagen in Veenendaal!

Partnercontent

Veenendaal heeft sporten hoog in het vaandel staan. Juist rondom de feestdagen sluipt het gebrek aan beweging er vaak in. Gelukkig, speciaal voor de feestdagen alvast een aantal tips van de redactie om toch aan die fijne beweging te komen! Tips die je misschien ook wel in het nieuwe jaar helpen!

Kerst workout in Zwembad de Vallei
Voor een sportieve afsluiting van het jaar kun je terecht bij Zwembad de Vallei in Veenendaal. Op dinsdag 19 december is er van 19.45-21.45 een speciale Kerst Workout. Tijdens deze workout kom je in aanraking met de verschillende aquasporten die in Zwembad de Vallei worden aangeboden. Een mooie kans dus als je voor het nieuwe jaar het plan hebt om meer te sporten en nog niet weet wat je wilt gaan doen...

De inloop is van 19.30 tot 19.45 uur. Vervolgens start het programma om 19.45. Met de Kerst Workout krijg je verschillende rondes waarin in aanraking komt met de volgende aquasporten:

·         Aqua Bootcamp

·         Watergym (Aquarobics)

·         Aqua Tabata

·         Aquajoggen

·         Aqua Float

De activiteiten vinden plaats in het instructiebad, wedstrijdbad, doelgroepenbad en recreatiebad. Naderhand even bijtanken? Na afloop kan je als je wilt een drankje doen in de kantine. Voor de workout moet je wel eerst inschrijven. Heb je een 10-badenkaart of een All-inabonnement kan je ook meedoen, maar inschrijven is wel verplicht. Dit omdat er een maximaal aantal deelnemers is. Interesse? De kosten zijn 5,50 euro. Wil je meer weten of inschrijven? Ga dan naar de website van sportserviceveenendaal.nl.

Proefles nemen?
Sowieso is het als je sportieve voornemens hebt handig om eens een proefles ergens te nemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

·         Fitness bij Fysiotherapie Neder Veluwe.

·         Showdown bij Tafeltennisvereniging SKF.

·         Gymnastiek bij Sporthal en zwembad de Vallei.

·         Rolstoeltennis bij Tennisvereniging Spitsbergen.

·         Volksdansen bij Activiteitencentrum De Kleine Beer.

·         Volksdansen bij Activiteitencentrum de Duivenwal.

·         Aquajoggen bij Sporthal en zwembad de Vallei.

·         Zwemmen bij Sporthal en zwembad de Vallei.

·         Aquasporten bij Sporthal en zwembad de Vallei.

Interesse? Kijk dan op de website van unieksporten.nl.

Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug
Ben je niet zo van het zwemmen en bekijk je liever groene badkamer tegels thuis of denk je ‘ontdek de populairste tegelverbanden’ in het verwarmde binnenbad bij Sauna de Heuvelrug Veenendaal is leuker? Dan is misschien iets rustigs fijner, zoals wandelen in het bos. Natuurlijk is de Utrechtse Heuvelrug dan een mooie plek. Gelegen in het hart van Nederland, strekt de Utrechtse Heuvelrug zich uit over een uitgestrekt gebied. Dit nationale park biedt een scala aan activiteiten voor iedereen die op zoek is naar een onvergetelijke ervaring in de natuur. Een heerlijk bos, met loofbomen, naaldbomen en heidevelden en zandduinen, een plek waarbij de vogels en de wind door de bladeren de boventoon voeren.

De Utrechtse Heuvelrug is een betoverend stukje Nederland vol natuurlijke pracht en avontuurlijke mogelijkheden voor wandelaars en fietsers. Met diverse gemarkeerde paden is de Utrechtse Heuvelrug ideaal voor wandelaars van elk niveau. Van korte, schilderachtige wandelingen tot lange trektochten door uitgestrekte bossen, er is voor elk wat wils. Voor een optimale ervaring is een goede voorbereiding essentieel. Het juiste schoeisel, waterdichte kleding en een kaart van de routes zijn belangrijk om te genieten van een veilige en plezierige wandeling.

Met tips zoals het respecteren van de natuur, het vermijden van overbelasting en het meenemen van voldoende water en snacks wordt elke wandelervaring op de Utrechtse Heuvelrug een onvergetelijke reis.

De Heuvelrug biedt ook een uitgebreid netwerk van fietspaden die door schilderachtige dorpen, bossen en langs historische monumenten leiden. Fietsers kunnen genieten van het gevarieerde landschap, van glooiende heuvels tot uitgestrekte bossen, terwijl ze onderweg historische plekken ontdekken. Het belang van een goed onderhouden fiets, de juiste uitrusting en het kennen van de routes wordt benadrukt voor een aangename fietstocht. Fietsers kunnen het meeste uit hun tocht halen door rekening te houden met weersomstandigheden, veiligheidsmaatregelen te treffen en te genieten van de lokale omgeving.

advertentie
advertentie
Meinko de Boer (12) tijdens zijn debuutwedstrijd in de eredivisie tegen Talent Team Papendal.
Veense volleyballer Meinko de Boer blij met debuut in eredivisie: 'Hier droom je van, dit debuut kon niet beter' 12 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 8 16 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 19 feb, 16:24
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 19 feb, 14:59
Afbeelding
VAV'er Bjorn Hulsebos knap zesde op NK atletiek in Apeldoorn 19 feb, 14:03
Afbeelding
Lars Molenaar gaat DOVO verlaten: 'Hij hoort ergens eerste keeper te zijn' 19 feb, 11:10
Afbeelding
De Merino's versterkt zich met oud-speler van DOVO 19 feb, 09:03