Afbeelding
Foto door William Choquette

Voordelen compacte loopband

Partnercontent

Voor wie graag wat extra wil bewegen, is een loopband natuurlijk uitermate geschikt. Vooral gezien het feit we ons er met elkaar steeds meer van bewust zijn, dat voldoende bewegen en gezonde voeding essentieel zijn voor een gezonde levensstijl. Niet alleen heeft dit een positieve uitwerking op onze fysieke gezondheid, maar ook werkt dit door op onze mentale gezondheid. Niet voor niets kiezen dus steeds meer mensen ervoor om ook thuis wat extra aan beweging te doen. Een loopband is hiervoor een populair apparaat gebleken. Zo kun je bewegen wanneer je maar wilt en kun je helemaal zelf bepalen op welke intensiteit je dit wilt doen. Zo kun je wandelen, hardlopen, maar behoort ook het wandelen tegen een helling tot de mogelijkheden. Kortom, voldoende voordelen dus. Toch is het thuis hand een compacte loopband aan te schaffen. Waarom, dat vertellen we je hier.

Waarom kiezen voor een loopband?

De voornaamste reden waarom mensen kiezen voor een loopband thuis, is omdat het ontzettend toegankelijk is. Want laten we eerlijk zijn, lopen kunnen we toch immers allemaal? Door te kiezen voor een opvouwbare loopband, kun je deze perfect in de hoek opbergen en wanneer je dan daadwerkelijk wilt gaat trainen, dan zet je hem toch gewoon weer eventjes in elkaar. Kortom, ontzettend handig, vind je niet? Om je een idee te geven, waarom een loopband een perfecte manier is, om thuis heerlijk te kunnen bewegen, hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet.

Toegankelijk

Lopen op een loopband is ontzettend toegankelijk. Vooral wanneer je wilt wandelen, is dit de perfecte manier om hiermee te beginnen. Smoesjes dat het koud is of regent, die zijn bij deze verleden tijd. Met een loopband kun je eenvoudig op ieder gewenst moment van de dag aan de slag. Het grote voordeel is, is dat je je geen zorgen hoeft te maken over een bepaalde route of snelheid, want het enige wat je hoeft te doen, is hem aanzetten op de gewenste snelheid en je kunt aan de slag.

Geen vaste route

Waar veel mensen die buiten lopen nog wel eens tegen het probleem aanlopen, dat ze kiezen voor een onbekende route en hierdoor een stuk langer van huis zijn dan gepland, is dit met een loopband natuurlijk niet aan de orde. Je kunt dus heel eenvoudig exact de tijd indelen, die jij wilt besteden aan een stevige wandeling of ‘rondje’ hardlopen. 

Blessure

In tegenstelling tot buiten, zal je met een loopband minder kans hebben op blessures. De voornaamste reden hiervan, is dat je natuurlijk op een constant gelijke ondergrond loopt. Loop je buiten, dan ligt er altijd gevaar op de loer en moet je extra goed opletten. Vooral wanneer je bijvoorbeeld in het bos gaan wandelen of hardlopen, dan kan er altijd onverwachts iets op de weg liggen. 

Trainingsprogramma’s 

Een ander groot voordeel van een loopband, is dat je eenvoudig kunt werken met verschillende programma’s. Zo hoef je dus niet zelf na te denken over welke workout je nu weer gaat doen, want het enige wat jij hoeft te doen, is op het knopje drukken. Uiteraard wel volledig afhankelijk van je eigen condities. Maar zo kun je kiezen voor een duurloop, maar kun je ook trainen op hartslag of kies je voor interval. Dat betekent dat je dus gestructureerd een constant schema kunt volgen, waar dit buiten natuurlijk ten alle tijde kan worden beïnvloed door invloeden van buitenaf.

Hoe kies ik de beste loopband?

Wanneer je thuis aan de slag wilt, is het goed dat je exact weet waar je op moet letten tijdens de aanschaf van een loopband. Ga je voor een ‘normale’ loopband of kies je voor een compacte loopband? Waar dit tegenwoordig vaak nog wel eens tot de nodige discussie leidde, is dit tegenwoordig absoluut niet meer het geval. Zo vind je namelijk ook de compactste loopbanden in de allerhoogste kwaliteit. Uiteraard is het wel belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden tijdens de aanschaf, maar dit geldt uiteraard voor alle verschillende type loopbanden.

Budget

De eerste vraag die jij jezelf moet stellen, is hoeveel geld jij maximaal wilt uitgeven voor een nieuwe loopband. Het kan namelijk heel goed zijn, dat jouw budget, misschien wel helemaal niet aansluit op je wensen. Het is dan zonde, om te kiezen voor een nieuwe loopband, die wellicht niet helemaal voldoet en je later spijt krijgt. Een andere optie, is door te kijken naar een tweedehands. Zo geniet je toch alle voordelen die deze loopband biedt, maar ben je een stuk voordeliger uit.

Gewicht

Hoe zwaarder de loopband, des te beter de kwaliteit wordt er vaak gezegd. Logisch zal je denken. Een zwaardere loopband is immers vaak ook een stuk stabieler. Houd hier dus ook wel degelijk rekening mee, want je zit er niet op te wachten, dat wanneer jij aan het hardlopen bent, je loopband alle kanten op gaat. Dit is niet alleen onwenselijk voor jezelf, maar komt ook het apparaat natuurlijk absoluut niet ten goede. 

Loopvlak

De breedte van het loopvlak, bepaald voor een groot gedeelte het comfort. Kies je namelijk voor een loopband met een te smal loopvlak, dan zal je het gevoel hebben dat je er bij iedere stap die je zet, naast kunt stappen. Wanneer dit gebeurt, kan dit natuurlijk desastreuze gevolgen hebben, maar werkt het ook door, in je hoofd. Zoals je zult begrijpen is dit niet bevorderlijk voor je prestaties.

Conclusie

Zoals je kunt zien, zijn de mogelijkheden tot de aanschaf van een loopband enorm. Dat het een enorme positieve uitwerking heeft op zowel lichaam, als geest, dat blijkt! Toch zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Wanneer je dit doet, zal je merken dat de uiteindelijk aanschaf een stuk eenvoudiger wordt en je daadwerkelijke keuze, er één zal zijn waar je absoluut later geen spijt van krijgt. Vind je het lastig om zelf een keuze te maken, dan is het aan te raden een expert te raadplegen. Ze kunnen je vraag en wensen perfect vertalen naar een geschikt model voor jouw, zodat je met een gerust hart kunt beginnen met een gezondere leefstijl.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kampioene Rachel Ebben laat het weer zien: ‘Ik had rust en controle in de partij’ 3 uur geleden
Afbeelding
Strijdbare Goené op WTCS Finale Abu Dhabi: ‘Ik heb echt alles eruit gehaald wat erin zat’ 3 uur geleden
Afbeelding
De trein van De Merino’s komt op gang 4 uur geleden
Afbeelding
SKF-tafeltennissers laten het tegen onderste ploegen liggen 4 uur geleden
Afbeelding
Knappe zege GVVV bij Rijnvogels 4 uur geleden
Afbeelding
DOVO wint en tankt vertrouwen 5 uur geleden
Afbeelding
Veenendaal staat derde na verdiende zege 6 uur geleden