Afbeelding
VZC

Zwaar programma voor zwemmers VZC Veenendaal

Zwemmen

VEENENDAAL VZC zwom afgelopen zaterdag de tweede ronde van de competitie in de Eredivisie. In Nijmegen nam VZC het op tegen directe tegenstanders PSV uit Eindhoven en thuisvereniging Aqua-Novio’94. Het zware programma van de wedstrijd, waarbij sommige zwemmers zelfs vier tot vijf keer aan de start stonden, leverde niet altijd de beste prestatie op. Desondanks zag hoofdtrainer Harry Delno mooie races en werden er toch een aantal persoonlijke records gezwommen. 

door Marjolein Delno

Vooral de jongere zwemmers zagen hun trainingsinzet beloond worden met mooie tijden, met name op de 400 meter vrije slag bij de junioren 2 en jonger werden er vele seconden van persoonlijke records afgezwommen. De 14-jarige Juliëtte Woltjes en Elin Ditewig wisten op beide afstanden in hun leeftijdscategorie als nummer 1 en 2 te eindigen. Beiden deden ze dit in nieuwe persoonlijke records op de 200 meter vrije slag en 100 meter vlinderslag. Ook Mathieu Gepkens, Charlotte Woltjes en Bas Mostert wisten naar de winst te zwemmen in hun leeftijdscategorie. Opvallend was de prestatie van Bas die onder luidde aanmoediging van zijn teamgenoten voor het eerst onder de magische grens van 2 minuten zwom op de 200 meter vrije slag (1.59.18). 

NIEUW PROGRAMMA

Dit seizoen is er een nieuw programma in de competitie, met onder andere de toevoeging van de nieuwe estafette 4x200 meter wisselslag gemengd. Dit houdt in dat elke zwemmer 200 meter zwemt in dezelfde slag. Elin Ditewig (rugcrawl), Rijk Leenders (schoolslag), Felix Gepkens (vlinderslag) en Charlotte Woltjes (borstcrawl) hadden de eer om deze estafette voor het eerst te zwemmen en deden dit niet onverdienstelijk door te eindigen op de derde plaats. 

Ook bij de senioren is er een aantal wijzigingen in het nieuwe programma doorgevoerd. Hierdoor zijn er per ronde vijf afstanden te zwemmen bij de senioren. In combinatie met de uitdagende 400 meter wisselslag die deze ronde op het programma stond, wisten Alexandra Gepkens, Babet Kruger en Tess Panjer toch nog een persoonlijk record te zwemmen op de 200 meter schoolslag. Op diezelfde afstand is Lasse Schrieken al een aantal weken op jacht naar de limiet voor de Nederlandse Kampioenschappen. Hij komt steeds dichterbij, maar zal over twee weken nog een laatste poging moeten doen om de limiet te behalen. 

ACHTSTE PLAATS

Door een ongelukkige diskwalificatie van een zwemmer, waardoor vele punten extra bijgeschreven dienden te worden, eindigde VZC deze tweede competitieronde op een achtste plaats. De zevende plaats in de totaal rangschikking kwam daarmee echter niet in gevaar. Het verschil met nummer 6, WVZ uit Zoetermeer, is nog steeds overbrugbaar. Wanneer het verschil in de derde ronde alsnog kan worden goedgemaakt, ligt een plaats in de grote finale van de Eredivisie van het Nederlandse zwemmen in het verschiet. 

De VZC-zwemmers gaan zich nu eerst richten op de diverse Nederlandse Kampioenschappen die in december op de planning staan.


advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 1 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 6 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen gisteren
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00