Afbeelding
Mieke's Matties

Zwemmers uit Veenendaal en Rhenen halen bij Amsterdam City Swim ruim twintig mille op voor stichting ALS

Zwemmen

VEENENDAAL Mieke’s Matties kijken terug op een succesvolle deelname aan de Amsterdam City Swim 2023. De zwemmers uit Veenendaal en Rhenen en omgeving hebben met hun deelname meer dan twintigduizend euro opgehaald. Het geld is bestemd voor de stichting ALS.

Veertien zwemmers uit Rhenen en Veenendaal en omstreken, verenigd in het team van Mieke’s Matties, doken op 3 september de Amsterdamse grachten in. De zwemtocht van 2,1 kilometer startte op de Keizersgracht en werd ludiek geopend met een flyboard demonstratie. ,,De zwemtocht ging vervolgens door de grachten heen en uiteindelijk werden we triomfantelijk binnengehaald bij het Scheepvaartmuseum. Dat was voor velen een indrukwekkende finish.”

DIAGNOSE ALS

De naam Mieke’s Matties is gebaseerd op Mieke Ekkel. ,,Mieke kreeg 1,5 jaar geleden de diagnose ALS en is het boegbeeld geworden van deze groep fanatieke zwemmers. Ze was in haar rolstoel op het evenemententerrein aanwezig om de zwemmers te bedanken. Het was tot op het laatste moment nog onzeker of Mieke wel aanwezig kon zijn, maar de organisatie had dit mogelijk gemaakt door speciaal voor deze patiënten tenten in te richten waar ze konden rusten. Wat een geweldige positief ingestelde vrouw waar we ons voor hebben ingezet! We zijn dankbaar dat we dit voor deze stichting mochten doen.”

OPBRENGST AL 1,7 MILJOEN

Het geldbedrag dat Mieke’s Matties bij elkaar hebben gezwommen bedraagt maar liefst 20.780 euro. De totale opbrengst van de Amsterdam City Swim kan nog oplopen aangezien de actie loopt tot 1 oktober 2023, maar de opbrengst bedraagt nu al 1,754.582 euro.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 2 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 7 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00