De Nederlands kampioen open water 1500m junioren 3/4 Rijk Leenders (midden).
De Nederlands kampioen open water 1500m junioren 3/4 Rijk Leenders (midden). VZC zwemmen

VZC-zwemmer Rijk Leenders Nederlands Kampioen open water bij de junioren

Zwemmen

VEENENDAAL De zwemmers van VZC hebben het open water seizoen 2023 afgesloten met het ONK en de BOWR 2023-wedstrijden, georganiseerd door de Biesboschzwemmers. Dit jaar was het parcours uitgezet bij het Biesbosch museumeiland. VZC was sterk vertegenwoordigd met twaalf zwemmers die deelnamen aan verschillende afstanden in beide wedstrijden.

De ONK afstanden werden op vrijdag afgetrapt door Roos Flikweert en Floor Flikweert op de 2500m vrije slag. Op zaterdag begon Lasse Schrieken met de 5km vrije slag. Gevolgd door de 1500m schoolslag met Rijk Leenders en Pelle Schrieken bij de jongens en Roos, Floor en Louise-Emma Schadenberg bij de meisjes. De ONK werd afgesloten met de gemengde ploeg, 4x500m vrije slag waaraan VZC met twee teams deelnam.  

Vervolgens volgde de Biesbosch Open Water Race 2023. Eerst de heren met de 1000m vrije slag met Rijk, Pelle en Bas Mostert gevolgd bij de dames met Roos, Floor, Danique de Man, Maud Smit en Chiara Lammertink. Bij de 500m vrije slag zwommen Joris Hazeleger en Julin Loorbach mee. Tenslotte zwommen Maud en Chiara de 1000m schoolslag. 

NEDERLANDS KAMPIOEN

Op vrijdag zwommen Roos en Floor naar een knappe vierde en vijfde plek. De zaterdag begon met dichte mist, maar met een prima temperatuur. Nadat de mist was opgetrokken kregen de zwemmers een prachtige zonovergoten dag. Voor de ONK zwom Lasse tijdens de 5km vrije slag naar de zesde plek (1:08:54,27). Bij de junioren 3 en 4 werd Rijk Leenders Nederlands Kampioen 1500m schoolslag in een tijd van 24:38.42. Pelle werd vierde in deze wedstrijd. Bij de meisjes werd Roos vierde en Floor vijfde met de schoolslag en moest Louise-Emma de wedstrijd staken. Tijdens de afsluitende estafette bleek het ronden van de boeien voor beide teams erg lastig. 

VZC-PODIUM

In de Biesbosch Open Water Race 2023 deed VZC mee met verschillende nummers. Eerste de vrije slag waarbij de heren als eerste van start gingen. In de 1000m vrije slag junioren 3 en 4 was er een volledig VZC-podium te zien. Bas finishte als eerste, Rijk tweede en Pelle derde. Bij de dames 1000m vrije slag junioren 1 en 2 werd Floor derde, Roos vierde en Danique zesde. Bij de junioren 3 en 4 was Chiara tweede en Maud zevende. Bij de jongens 500m vrije slag minioren 4,5,6 werd Joris vierde. Bij de meisjes 500m vrije slag minioren 4 en 5 werd Julin achtste. 

VZC eindigde de race met de schoolslag. Bij de dames 1000m schoolslag junioren 3 en 4 werd Chiara tweede en Maud derde.  Hiermee sloten we een geslaagde dag af.


Team VZC-zwemmen met Bas Mostert, Pelle Schrieken, Danique de Man, Julin Loorbach, Floor Flikweert, Chiara Lammertink, Maud Smit, Lasse Schrieken, Joris Hazeleger en Roos Flikweert. (Rijk Leenders en Louise-Emma Schadenberg ontbreken op de foto). - VZC zwemmen

advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 3 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 8 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00