De leden van Mieke's Matties zijn druk in voorbereiding op de Amsterdam City Swim.
De leden van Mieke's Matties zijn druk in voorbereiding op de Amsterdam City Swim. Mieke's Matties

Zwemmers uit Veenendaal en Rhenen duiken grachten in voor Amsterdam City Swim

Zwemmen

VEENENDAAL Wat vorig jaar als een vlammetje werd aangestoken door Margriet Noordhoek uit Rhenen is uitgegroeid tot een groep van veertien enthousiaste zwemmers uit Veenendaal en Rhenen en omstreken die al een jaar trainen om mee te doen met de Amsterdam City Swim 2023 op 3 september. Nu de datum van dit evenement steeds dichterbij komt worden allerlei trainingen georganiseerd om zo goed mogelijk de deelnemers voor te bereiden op deze zwemtocht van 2,1 kilometer door de Amsterdamse grachten. 

In 2011 begonnen 14 vrienden een inzamelingsactie voor ALS, de dodelijke zenuw-spierziekte waar hun vriend Weert-Jan Weerts aan leed. Geïnspireerd door de vele positieve aanmoedigingen en donaties besloten zij de actie uit te bouwen. Inmiddels is de Amsterdam City Swim een jaarlijks terugkerend evenement waar duizenden mensen aan mee doen ook Koningin Màxima heeft in 2012 meegedaan met deze zwemtocht.  

ONDERZOEKEN ALS

De veertien deelnemers uit Veenendaal en Rhenen hebben zich verenigd in de groep Mieke’s Matties, ze gaan meezwemmen in Wave 15 op zondag 3 september 2023. ,,Mieke kreeg 1,5 jaar geleden de diagnose ALS en is het boegbeeld geworden van deze groep fanatieke zwemmers. Dat de ziekte een progressieve vorm aanneemt is dagelijks waarneembaar in dit gezin. De ziekte ALS is meedogenloos en er zijn nog veel onderzoeken nodig om ALS beter te kunnen behandelen. Want iedereen weet dat het ontwikkelen van een medicijn erg veel geld kost. En elke donatie, hoe klein ook, helpt”, aldus Mieke’s Matties.

HEEL AVONTUUR

Mieke’s Matties gaan deze tocht van 2,1 km ,,door deze Amsterdamse derrie zwemmen. Het zal een heel avontuur worden om, te midden van de ruimschoots aanwezig E-coli bacteriën, de gedumpte fietsen, plastic emmers en alle andere rommel die men gewoon in het water mikt, te ontwijken. Maar we gaan het wél doen! De onvermijdelijk volgende stevige buikloop hebben we er graag voor over. Het enige wat we er voor terug vragen is een bijdrage voor het goede doel.” 

Doneren kan via deze link: https://www.amsterdamcityswim.nl/teams/mieke-s-matties

advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 3 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 7 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00