Afbeelding
VZC zwemmen

Zwemmers VZC doen wat ze moeten doen in tweede ronde eredivisie

Zwemmen

VEENENDAAL De wedstrijdzwemmers van VZC hebben zondagmiddag in de tweede competitieronde hun plek in de subtop van de eredivisie weten te handhaven. 

Na een busreis van anderhalf uur arriveerde het VZC-gezelschap van zestig zwemmers, coaches, officials en enkele supporters om 13.00 uur in Alkmaar om het op te nemen tegen de plaatselijke vereniging DAW en de regerend landskampioen Blue Marlins. Dat Blue Marlins, een startgemeenschap van verenigingen uit de weide omtrek van Den Haag, een maatje te groot bleek was geen verrassing. DAW werd echter keurig op afstand gehouden met goede prestaties van de VZC-zwemmers in alle leeftijdscategorieën. Uitgedaagd door de snelle zwemmers van Blue Marlins en aangemoedigd door teamgenoten en de meegereisde supporters wisten de VZC’ers goede tijden te zwemmen waarbij ook vele persoonlijke records werden aangescherpt.

De sfeer in de bus op de terugreis was dan ook prima. Hoofdcoach Harry Delno sprak daarbij zijn waardering uit aan het team. ,,In een competitie waarbij de hoger geplaatste teams bestaan uit startgemeenschappen van meerdere verenigingen of profiteren van het meezwemmen van topzwemmers uit de opleidingscentra van de KNZB, zijn wij de beste van de verengingen die het geheel op eigen kracht moeten doen.”

De VZC-zwemmers kunnen zich nu gaan richten op de diverse Nederlandse Kampioenschappen die in december op de planning staan. In het weekeinde van 26 november is er de laatste mogelijkheid voor zwemmers om te voldoen aan de limieten voor deelname. Daarna zal de focus in de trainingen volledig op de wedstrijdvoorbereiding liggen om maximaal te kunnen presteren op die kampioenschappen.

advertentie
advertentie
Byron Burgering
Byron Burgering wordt prof bij FC Den Bosch en verlaat GVVV 17 uur geleden
ZVC Veenendaal verliest in de slotfase bij ZVV Ede
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal buigt in slotfase in streekderby; 'Wij hebben onszelf wederom niet weten te belonen' 17 uur geleden
Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: Van de Zandschulp onderuit in Madrid 26 apr, 20:35
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 26 apr, 15:08
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 26 apr, 14:50
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 26 apr, 13:00
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 26 apr, 12:59