Afbeelding
Joris Knapen

Melvin Drost met vertrouwen naar NK wielrennen

Wielrennen

VEENENDAAL Wielrenner Melvin Drost gaat met vertrouwen naar het Nederlands Kampioenschap voor beloften, komende vrijdag. De Veenendaler dankt zijn goede gevoel mede aan twee goede optredens in de afgelopen weken.

Drost reed vorige week de Groenleven Ronde van Limburg, daarin zat hij al snel in de kopgroep. ,,Vanaf kilometer 7 op de eerste serieuze klim was ik weg met 4 anderen”, vertelt de wielrenner. Lange tijd reed hij vooraan. ,,Het parcours was dit jaar helaas gewijzigd waardoor de laatste 100 kilometer vlak waren, we werden uiteindelijk met 40 kilometer te gaan teruggepakt en daarna werd het een sprint. Ikzelf eindigde ook in het peloton.”

Dat Drost de smaak te pakken had, liet hij afgelopen weekend zien in de Midden-Brabant Poort Omloop. Opnieuw was hij mee in een kopgroep. Drost: ,,Ik zat na 50 kilometer in de eerste groep van dertig man als één van de maar vier clubrenners.” Deze keer bleef de groep weg en werd Drost zeventiende. ,,Na een wat matige finale kreeg ik wel nog de prijs voor de strijdlust en mocht ik dus alsnog het podium op.”

Aankomende vrijdag rijdt Drost het NK in de beloftencategorie, dat wordt voor het derde jaar op rij gehouden bij de VAM-Berg. ,,Ik hoop hier een goed resultaat te kunnen rijden”, eindigt Drost. ,,En kort hierna vertrek ik naar Polen om daar de meerdaagse Course Cycliste de Solidarnosc te rijden.

advertentie
Afbeelding
Botic van de Zandschulp in drie sets onderuit tegen Nadal 4 uur geleden
Afbeelding
Mitchell Vink boekt winst in Wielerronde Scherpenzeel 11 uur geleden
Afbeelding
Marjolein en Thom Delno winnen clubkampioenschappen VZC 18 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp naar vierde ronde op Wimbledon 2 jul, 16:17
Afbeelding
Van de Zandschulp wil voorbeeld Van Rijthoven volgen op Wimbledon 2 jul, 08:35
Afbeelding
Van de Zandschulp verliest in vijf sets in dubbelspel Wimbledon 1 jul, 18:33
Afbeelding
Van de Zandschulp zaterdag tweede wedstrijd op baan 2 Wimbledon 1 jul, 17:50