Bart Voskamp (l) en Leon van Bon (r) haalden herinneringen op
Bart Voskamp (l) en Leon van Bon (r) haalden herinneringen op PR Sportservice Veenendaal

Mooie anekdotes tijdens Wielercafé in DownTown

Wielrennen

VEENENDAAL De ‘week van Veenendaal-Veenendaal’ is woensdagavond afgetrapt met het Wielercafé in DownTown. Aan de vooravond van de profkoersen ontving presentator Daan van den Berg, wielerjournalist en Eurosport-commentator, de oud-renners Kenny van Hummel, Bart Voskamp, Leon van Bon en Paul van Schalen. De vier wielrenners zijn samen goed voor drie overwinningen en vijf podiumplaatsen in de historie van de Veenendaalse wedstrijd. 

Ruim 75 aanwezigen luisterden naar de soms sappige anekdotes van de vier renners en zagen oude tv-beelden aan zich voorbijtrekken. Het kwartet renners blikte terug op hun deelnames aan de Veenendaalse koers. Zo herinnerde Van Schalen zich zijn eerste deelname, die eindigde in de Grift, na een stuurfout van de coureur die voor hem fietste: ,,Ik kon hem alleen ontwijken door het water in te fietsen.” 

Wageninger Bart Voskamp is van de vier de enige renner die Veenendaal-Veenendaal nooit won: ,,Tot mijn grote teleurstelling. Ik kom uit het Binnenveld en had deze koers zo graag een keer gewonnen.” Kenny van Hummel was er bij toen de finish was verplaatst naar de provinciale weg tussen Veenendaal en Elst: ,,Koersdirecteur Tijs Zonneveld wilde voorkomen dat het een sprintfinish zou worden, maar het werd toch weer een soort sprint.”

Wielerronde Veenendaal-Veenendaal wordt sinds 1985 gereden. 2022 is een bijzonder jaar: voor het eerst sinds de geschiedenis wordt er op twee dagen gereden. Bovendien zijn er side-events voor jong en oud. Meer informatie? Kijk op www.veenendaal-veenendaal.nl 

advertentie
Afbeelding
Botic van de Zandschulp in drie sets onderuit tegen Nadal 4 uur geleden
Afbeelding
Mitchell Vink boekt winst in Wielerronde Scherpenzeel 11 uur geleden
Afbeelding
Marjolein en Thom Delno winnen clubkampioenschappen VZC 19 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp naar vierde ronde op Wimbledon 2 jul, 16:17
Afbeelding
Van de Zandschulp wil voorbeeld Van Rijthoven volgen op Wimbledon 2 jul, 08:35
Afbeelding
Van de Zandschulp verliest in vijf sets in dubbelspel Wimbledon 1 jul, 18:33
Afbeelding
Van de Zandschulp zaterdag tweede wedstrijd op baan 2 Wimbledon 1 jul, 17:50