Afbeelding
Team Jumbo Visma

Wielrenner Lennard Hofstede kijkt uit naar rentree: ‘Klaar om te koersen’

Wielrennen

VEENENDAAL Wielrenner Lennard Hofstede uit Veenendaal maakt vandaag weer zijn rentree in het peloton. De renner van Team Jumbo Visma staat aan de start van de Clásica San Sebastián. Het wordt zijn eerste koers sinds zijn val in het Critérium du Dauphiné, begin juni.

Hofstede heeft zin in zijn rentree, zo vertelt hij op de website van zijn ploeg. ,,Ik voel me goed. Ik ben een aantal dagen geleden teruggekeerd van een hoogtestage. We hebben met een aantal jongens prima kunnen trainen. Ik ondervind momenteel geen enkel fysiek malheur meer van mijn valpartij van een kleine twee maanden geleden. Ik denk dat het met de raceconditie ook wel snor zit. Ik ben klaar om te koersen.”

VLOT ,,Ik ben achteraf gezien heel blij dat mijn revalidatie vlot is verlopen”, vervolgt de wielrenner. ,,Na een kleine week zat ik thuis alweer op de fiets. Weer een week later was ik al weer in staat om buiten te trainen. Ik heb uren naar de tv gekeken en de verrichtingen van de ploeg in de Ronde van Frankrijk gevolgd. Het is voor mij niet extra moeilijk om de koers te volgen wanneer ik zelf in de lappenmand lig. Het geeft enkel nog meer energie om te werken aan mijn herstel.”

Het is niet voor het eerst dat Hofstede aan het vertrek van de Spaanse klassieker staat. ,,Het is een tijd geleden toen ik voor het laatst deze wedstrijd reed. Wat ik nog weet van mijn laatste deelname is dat de omgeving mij destijds wel aansprak. Ik koers graag in het Baskenland. Het land Spanje is sowieso een van mijn favoriete wielerlanden. Ik probeer ook de taal onder de knie te krijgen.”

DOELEN Over de doelen voor zaterdag is Hofstede duidelijk. ,,Als Jonas Vingegaard ook maar enigszins de vorm van de Tour benadert, zal hij de absolute kopman zijn. Ik denk dat we met een sterke ploeg aan de start staan. De organisatie heeft besloten dit jaar een extra klim toe te voegen aan het parcours, een beklimming die we kennen uit de Ronde van het Baskenland. Het is aan mij om te zorgen dat het de sterke renners uit onze ploeg aan niets zal ontbreken.”

Het is de bedoeling dat Hofstede na de Clásica San Sebastián naar de Vuelta a España gaat. Die gaat op 14 augustus van start in Burgos.

advertentie
advertentie
ZVC Veenendaal verloor vrijdagavond bij Be'79 en moet vrezen voor degradatie uit de Eredivisie. (Hier op archieffoto tegen ZVV Ede)
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal loopt rood aan in Berkel-Enschot; 'We begonnen niet goed aan de wedstrijd' 3 uur geleden
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 16 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 18 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 22 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' gisteren
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 19 apr, 10:10
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 19 apr, 08:32