Afbeelding
BORA-hansgrohe

Kelderman en Van Baarle laten zich weer zien in de Tour de France

Wielrennen

VEENENDAAL Wielrenners Wilco Kelderman en Dylan van Baarle hebben zich weer laten zien in de Tour de France. Van Baarle maakte onderdeel uit van de kopgroep en deed vervolgens nog goed werk voor zijn ploeg Ineos. Kelderman schoof een plekje op in het klassement en staat nu zesde.

Wilco Kelderman meldde zich na de zware Pyreneeënrit in de Tour kuchend bij de NOS-microfoon. ,,Ik had sowieso niet echt een goede dag vandaag”, bekende hij. ,,Ik was een beetje bang voor de finale. Ik zat echter gelukkig van voren waar ook nog een beetje werd gepokerd. Mede daardoor ben ik de dag in mijn eigen tempo toch wel goed doorgekomen.”

Kelderman kwam als nummer 25 over de finish in een groepje met de Sloveense klassementsleider Tadej Pogacar, op bijna 5 minuten van de Amerikaanse winnaar Sepp Kuss. ,,Het was een hete dag, maar op zich was het wel goed te doen”, oordeelde Kelderman. ,,Het eerste deel was nog wel superwarm, maar daarna kregen we veel tegenwind, dus toen hadden we nog wel een beetje profijt van de wind.”

De oud-Veenendaler schoof in het klassement een plaatsje op en staat nu op de zesde plek, op ruim een halve minuut van het podium. ,,Wat er nog mogelijk is? Dat weet ik niet. Ik kijk wel uit naar komende week met wat frisser weer. Dan hoop ik dat ik wat beter ben. Dat ik wat meer kan meedoen in de strijd. Het is nu nog een kwestie van de schade beperken. Maar op zich ben ik wel tevreden, het gaat lekker. We staan in de top van het klassement achter Pogacar heel dicht bij elkaar. Gewoon moed houden en in Parijs weten we meer.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 5 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 10 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28