Afbeelding
GOVERT GOVERS

Wielerbond UCI dwarsboomt Veenendaal-Veenendaal: ‘Stiekem doet dat een beetje pijn’

Wielrennen

VEENENDAAL De internationale wielerbond UCI heeft de data van 24 en 25 in september voor Veenendaal-Veenendaal niet vrijgegeven en daarom gaat het evenement opnieuw niet door. Door de coronacrisis ging door de eerder geplande datum in mei 2021 ook al een streep.

door Jeroen van der Veer

De Union Cycliste Internationale (UCI) geeft de datum niet vrij omdat in dit weekend ook het WK verreden wordt. ,,Uiteraard waren we op de hoogte dat in die periode het WK wielrennen op de agenda stond”, aldus André Homma, bestuursvoorzitter van Veenendaal-Veenendaal. 

,,Tegelijkertijd hoefde dit in onze ogen niet in de weg te zitten voor wat betreft deelnemende ploegen. Het parcours voor het WK is minder geschikt voor sprinters, die juist in onze koers weer erg goed uit de voeten kunnen. Mede om deze reden had zich ook al een mooi rennersveld aangemeld om van start te gaan in Veenendaal, zowel bij de dames als de heren.”

KEUZE MAKEN Toch heeft de wielerbond besloten de data in september niet vrij te geven. ,,En daardoor moesten we als bestuur een keuze maken om niet in de knoop te komen met de nog beschikbare voorbereidingstijd”, aldus André Homma. ,,De wielerronde is meer dan een wedstrijd en moet een feest zijn voor heel Veenendaal. Een evenement met activiteiten voor jong en oud. We willen samen met lokale partners er een prachtig evenement van maken en dat kun je maar één keer goed doen.”

OP DE GOEDE WEG De wielerronde gaat in 2021 dan wel niet door, maar het werk is niet voor niks geweest. Homma:  ,,De afgelopen maanden sloten tientallen lokale ondernemers zich aan bij onze plannen. Zij willen er samen met ons een succes van maken en dat zie je ook terug in het rennersveld. Voor september hadden vier World Tour-ploegen bij de heren en zeven World Tour-ploegen bij de dames toegezegd om naar Veenendaal te komen. Dit zouden fantastische koersen zijn geweest. Stiekem doet dat een beetje pijn in mijn wielerhart, maar we zijn op de goede weg en in mei 2022 maken we er een feest van.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 5 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 7 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 10 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 14 uur geleden
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 17 apr, 14:05
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: DOVO en nu ook GVVV spelen in de voorbereiding om de Harry Hamstra Cup 17 apr, 11:18