Afbeelding
Ted Walker

Veenendaal-Veenendaal verplaatst naar september: ‘We doen dit voor het publiek’

Wielrennen

VEENENDAAL Het tweedaagse wielerevenement Veenendaal-Veenendaal wordt verplaatst naar september. De organisatie vindt het niet verantwoord om het evenement op de geplande datum in mei plaats te laten vinden. ,,We organiseren de koers vooral voor het publiek en het is allerminst zeker of zij in mei langs de weg mogen staan.”

door Jeroen van der Veer

Waar vorig jaar werd besloten het evenement in verband met de corona-crisis definitief te schrappen, wil de organisatie daar nu nog niets van weten. Er is goede hoop dat de wielrenners eind september alsnog door de Veenendaalse straten kunnen rijden. 

Zo is in goed overleg met onder andere de gemeente Veenendaal besloten om te mikken op eind september 2021. Het is echter nog wel wachten op groen licht vanuit de wielerbond. ,,Vrijwel alle wielrenevenementen worden verplaatst en daarom maken zij een nieuwe agenda. Wij hebben onze voorkeur opgegeven en het is nu wachten op het verlossende woord.”

Gegokt wordt op eind september, waarbij er stille hoop is dat liefhebbers op vrijdag en zaterdag kunnen genieten van Veenendaal-Veenendaal. ,,Er komt zoals eerder aangekondigd een mannen- en een vrouwenkoers en de daarbij behorende side-events. Eigenlijk precies zoals we voor ogen hadden voor de oorspronkelijke datum van 21 en 22 mei.”

Hierbij hebben diverse sponsoren al aangegeven aan te blijven haken en ook hoofdsponsor Simac blijft de koers trouw. ,,Bijzonder om zoveel steun te ervaren in deze, voor iedereen, lastige periode. We hopen echt dat het evenement in september op een goede en veilige manier kan plaatsvinden, want Veenendaal-Veenendaal is meer dan een wedstrijd en dat willen wij de Veenendalers laten ervaren.”

Lees hier een interview met André Homma. De voorzitter vertelde eerder aan RegiosportVeenendaal.nl de plannen voor het grote evenement.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste sportnieuws uit Veenendaal?
advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 8 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 15 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 16 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45