Afbeelding
Jumbo-Visma

Lennard Hofstede wint Vuelta met Jumbo-Visma

Wielrennen

VEENENDAAL Wielrenner Lennard Hofstede uit Veenendaal heeft met zijn team Jumbo-Visma de Ronde van Spanje gewonnen. Teamgenoot Primoz Roglic bracht vandaag in de slotrit van de Vuelta de rode leiderstrui naar Madrid. Hofstede zelf werd in het algemeen klassement 51e, op zo’n twee uur van Roglic en twee plekken onder een andere Veenendaler: Dylan van Baarle van het Ineos van nummer twee Richard Carapaz.

Net als vorig jaar heeft Roglic de Ronde van Spanje gewonnen. De Sloveen droeg het grootste gedeelte van de Vuelta de rode trui en weerstond zaterdag in de voorlaatste etappe ook een laatste aanval van Richard Carapaz. De Ecuadoraan naderde tot op 24 seconden en eindigde als tweede, net voor de Brit Hugh Carthy.

De slotetappe, een veredeld criterium in Madrid, eindigde zondag in een massasprint. De Duitser Pascal Ackermann van Bora-Hansgrohe was de snelste. Het verschil met de Ier Sam Bennett was miniem. De Duitser Max Kanter van Sunweb finishte als derde.

In het eindklassement was Wout Poels de beste Nederlander. De Limburger van Bahrain-McLaren sloot de Vuelta af als zesde.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 1 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 8 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 10 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 13 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 17 uur geleden
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 17 apr, 14:05