Archieffoto
Archieffoto @tedXmedia

VZC waterpolo neemt per direct afscheid van coach Erik de Jong

Waterpolo

VEENENDAAL De technische leiding van de VZC waterpolo afdeling heeft donderdag afscheid genomen van coach Erik de Jong. Ondanks de goede resultaten bleek dat de match tussen de coach en de ploeg niet optimaal was. De Jong was sinds deze zomer verbonden aan de heren 1 selectie van de vereniging. Marco Kunz, onderdeel van de technische begeleiding groep, vond het een lastige beslissing waarin ze niet over één nacht ijs zijn gegaan.

,,Het was geen gemakkelijke beslissing, voornamelijk omdat Erik een aardige man is waar iedereen op persoonlijk vlak goed mee kan. Er was een verschil van inzicht in de training en coaching methode tussen de selectie, Erik en het technische hart. We zijn van mening dat een andere invulling beter is voor de fase waarin de talentvolle ploeg zit. We gaan op goede voet uit elkaar en we kijken naar wat het beste is voor de ploeg”, aldus Kunz die de komende periode de honneurs waarneemt als coach.

VZC doet het uitstekend dit seizoen en staat op een vijfde plek in de competitie. Kunz, die vorig jaar de ploeg coachte, kijkt met vertrouwen naar de komende periode.

,,We zijn uitstekend aan het seizoen begonnen met een talentvolle en gemotiveerde selectie. We willen de groep op de best mogelijke manier begeleiden. Intern bespreken we hoe we invulling geven aan de vacante coach positie. De komende wedstrijd(en) ga ik met de jongens aan de slag totdat we een nieuwe coach hebben”, sluit Kunz af.

In de komende wedstrijden staan de confrontaties met concurrenten De Treffers en Haerlem op het programma voor VZC.

advertentie
advertentie
Meinko de Boer (12) tijdens zijn debuutwedstrijd in de eredivisie tegen Talent Team Papendal.
Veense volleyballer Meinko de Boer blij met debuut in eredivisie: 'Hier droom je van, dit debuut kon niet beter' 12 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 8 16 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 19 feb, 16:24
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 19 feb, 14:59
Afbeelding
VAV'er Bjorn Hulsebos knap zesde op NK atletiek in Apeldoorn 19 feb, 14:03
Afbeelding
Lars Molenaar gaat DOVO verlaten: 'Hij hoort ergens eerste keeper te zijn' 19 feb, 11:10
Afbeelding
De Merino's versterkt zich met oud-speler van DOVO 19 feb, 09:03