Archieffoto
Archieffoto @tedXmedia

VZC wint en nestelt zich in top drie: ‘We speelden effectief’

Waterpolo

VEENENDAAL De waterpolomannen hebben gisteravond een belangrijke overwinning geboekt op Katwijk. In eigen huis, met een volle tribune, werd er met 19-14 gewonnen door doelpunten van Niels Veerman (4), Robert Schinkel, Piet Lentjes, Kris Eggink en Max Kunz (3), Joshua van der Wilt (2) en Hidde Verschuur (1). Door de overwinning staat VZC gedeeld derde met 9 punten; de ranglijst wordt aangevoerd door SVH (13 punten) en BZ&PC (12 punten). Coach Erik de Jong zag dat zijn ploeg slim speelde door goed gebruik te maken van de ruimtes.

,,Ik heb veel mooie dingen gezien en deze wedstrijd was beter dan wat we eerder hebben laten zien. We hadden minder man-meers, maar we hebben ze allemaal omgezet in doelpunten en dat is erg goed. Wij waren dus effectiever dan de tegenstander en het was mooi om te zien dat de mannen het met name in de controle goed deden. We waren rustig en geduldig in de aanvallen waardoor we de druk op de goal konden verlengen. Zij lagen in de eerste twee perioden te loeren op de counter en daar zijn we goed mee om gegaan. We hebben veel werk verzet in onze bewegingen en waren ook conditioneel sterker’’, aldus de tevreden coach die ook enthousiast is over jongeling Kris Eggink.

Daarover zegt hij: ,,Het is heel erg mooi om te zien dat zo’n jonge speler initiatief neemt en lef heeft. Het is goed dat hij is aangesloten bij het eerste.’’

De volgende wedstrijd van VZC is op 4 november als Schuurman op bezoek komt. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 2 uur geleden
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 5 uur geleden
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 11 uur geleden
Afbeelding
GVVV enkele weken zonder Quiermo Dumay 22 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl gisteren
Afbeelding
GVVV in rouw door overlijden vrijwilligster Agaath Hocqué: 'Dit slaat in als een bom' 27 nov., 14:22
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 27 nov., 13:55