Captain Max Kunz in actie
Captain Max Kunz in actie @tedXmedia

VZC levert met nipte overwinning; ‘Als we gaan, dan gaan we hard met z’n allen en gooien we de beuk erin’

Waterpolo

VEENENDAAL De Veenendaalse waterpoloërs hebben gisteravond met 16-15 gewonnen van Aqua-Novio’94 uit Nijmegen. De VZC-doelpunten werden gemaakt door Max Kunz (4), Niels Veerman en Robert Schinkel (3), Hidde Verschuur (2), Joshua van der Wilt, Tobias de Ruiter, Luc van de Weerd en Piet Lentjes (allen 1). Na de winst staat VZC op zes punten samen met vijf andere ploegen net achter SVH en Katwijk. 

Coach Erik de Jong is gematigd tevreden over de nipte winst en benadrukt dat de wedstrijd werd beslist op details. Hij is wel blij met het resultaat. ,,Het was geen grootse wedstrijd en op het laatst werd het nog even spannend maar we winnen hem wel’’, aldus de coach die zijn mannen hard zag werken.

Captain Max Kunz kijkt terug op een wedstrijd met twee gezichten waarin beide ploegen er gebruik van maakten dat ze elkaar goed kennen. ,,We hebben weinig geheimen voor elkaar en daar maakten we beiden goed gebruik van. Het was uiteindelijk een spannende en leuke wedstrijd, zowel in het water als op de tribune’’, geeft de goedlachse waterpoloër aan. 

AFSPRAKEN NAKOMEN

VZC begon de wedstrijd goed door na 15 seconden op 1-0 te komen door Joshua van der Wilt. De bezoekers kwamen snel terug en na 1,5 minuut stond er een achterstand op het scorebord. Na de aansluitingstreffer (2-3) van Hidde Verschuur had keeper Sander Berkenbosch drie minuten voor het einde van het eerste kwart een geweldige redding in huis, al had hij kort daarna geen antwoord op een hard afstandsschot. VZC sloot de eerste periode af met een 3-4 achterstand. 

,,Je zag terug dat de afspraken, en met name in de aanval, nog niet perfect tot uiting komen. Ik had meer controle verwacht, al zijn we grotendeels de afspraken nagekomen. We kregen meerdere contradoelpunten doordat we rare beslissingen maakten, zoals het aanspelen van de midvoor, terwijl zij in de zone aan het verdedigden waren. Ik wil dat we acties maken, de man op het verkeerde been zetten en een draai maken zodat de tegenstander achter ons ligt. Als we dan inspelen, is het makkelijker om te scoren. Ze speelden ook slim waardoor het er in de beginfase vrij statisch uit zag’’, geeft de coach aan.

De enthousiaste Kunz zag ook dat er statisch werd gespeeld. ,,We moesten het breder houden zodat er meer ruimte zou zijn voor de goal. Wij moeten het hebben van ons bewegelijke spel en daarnaast hebben we onze leeftijd als voordeel. Als we gaan, dan gaan we hard met z’n allen en gooien we de beuk erin.’’


Gevecht om de bal - @tedXmedia

VERSCHIL LAATSTE TWEE PERIODEN

De tweede periode werd afgesloten met 7-8 nadat de aanvoerder na 30 seconden de 4-4 maakte. Luc van de Weerd en Niels Verschuur (met een uitgekiend schot in de hoek) brachten VZC op een 6-4 voorsprong, de ploeg maakte minder fouten waardoor de derde periode met 11-9 werd afsloten.  

,,Er was een verschil tussen de eerste en laatste twee perioden. In de tweede helft van de wedstrijd hebben we het goed gemaakt en was er weinig aan de hand totdat we hen terug lieten komen. Ik had er vertrouwen in dat we ze kapot konden spelen in de laatste twee perioden met onze snelheid en inzet. We speelden slim maar we kunnen nog slimmer spelen. Ze zijn geen kampioenskandidaat, dat zijn wij ook niet. We moeten er keihard voor werken en wedstrijden winnen op details.’’

Kunz stipt daarbij nog een belangrijk punt aan waarom de ploeg beter in de wedstrijd kwam. ,,We ‘legden’ Niels (Veerman) op ‘2’ zodat we onze acties konden maken en meer ons eigen spel konden spelen. Vervolgens maakten we het verschil door onze fitheid.’’ 


Hidde Verschuur is omringt door tegenstanders - @tedXmedia

WEDSTRIJD KILLEN

Drie minuten voor het einde trokken de Nijmegenaren de stand gelijk, 13-13. Vervolgens scoorden Piet Lentjes, Niels Veerman en Max Kunz (laatste minuut) en trokken de stand naar 16-14. 

,,Drie minuten voor het einde moeten zij komen, vanuit daar is het heerlijk om een contra te zwemmen na een goede verdediging. Maar we dekten spelers die de gehele wedstrijd nog niet gescoord hadden en we kregen onnodige ballen om onze oren. We zijn in de eindfase goed weg gekomen. Het is nu slijpen, oefenen en nog beter nadenken over wat er gebeurd zonder bal’’, geeft De Jong aan.

Kunz is al met al tevreden met de winst, al erkent hij dat de ploeg nog verder moet groeien. ,,Het is een terechte overwinning nadat we te voorspelbaar zijn begonnen maar we hebben er goed op gereageerd. Uiteindelijk moet je het jezelf niet te moeilijk maken maar de wedstrijd gewoon uitspelen zonder het al te spannend te maken.’’

Volgende week speelt VZC uit tegen de ongeslagen koploper SVH. Kunz spreekt nog geen verwachting uit over het seizoen en geeft aan dat de focus eerst op goed spelen moet komen te liggen waarna de punten vanzelf komen. ,,Om met een cliché te eindigen: het ligt dicht bij elkaar; iedereen kan van elkaar winnen en verliezen. We gaan nu eerst genieten van deze overwinning’’, sluit de captain lachend af.

Hidde Verschuur is omringt door tegenstanders
Gevecht om de bal
advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 2 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 7 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00