Silvanne Slot uit Veenendaal heeft brons gewonnen met Nederland O20 op het WJK waterpolo.
Silvanne Slot uit Veenendaal heeft brons gewonnen met Nederland O20 op het WJK waterpolo. Ted Walker fotografie

Silvanne Slot pakt brons met Nederlands waterpoloteam O20 op WJK

Waterpolo

VEENENDAAL De waterpolospeelsters van Jong Oranje O20 zijn derde van de wereld geworden. Vrijdag wonnen zij op het WJK in Coimbra de wedstrijd om het brons van Italië met 13-11. De Veenendaalse Silvanne Slot, speelster van Polar Bears uit Ede, maakt onderdeel uit van de Nederlandse ploeg. Ze scoorde dit toernooi één keer, in de poulewedstrijd tegen Canada. Ook coach Bas de Jong en de speelsters Lola Moolhuijzen, Feline Voordouw, Aniek Roekevisch, Nina van de Geijn en Renée de Kleer zijn actief bij Polar Bears.

De ploeg van Bas de Jong kwam de dreun van de verloren halve finale tegen Spanje (14-4) uitstekend te boven. Vanaf het eerste fluitsignaal had Nederland het initiatief. Renee de Kleer scoorde een snelle man meer en daarna liet midvoor Noa de Vries tweemaal haar krachtige rechterzwaaiarm spreken.

NEDERLAND LOOPT UIT

Met een goede verdediging en een overtuigende aanval denderde Oranje door. Robin Jutte scoorde van afstand de 4-2 waarna een sterke tweede periode volgde. Twee scherpe schoten van Lois de Vries en twee doelpunten van de jonge Pien Gorter (een fantastische handelingssnelheid) lieten Nederland uitlopen naar 8-5.

Vervolgens was het Aniek Roekevisch die na twee schitterende aanvallen als afmaker werd gevonden. Eerst was het Lola Moolhuiijzen die haar na een lange rush bediende en niet veel later was Renee de Kleer niet zelfzuchtig en liet zij Roekevisch na een slim passje de 10-6 scoren. Moolhuijzen zorgde vervolgens voor een heerlijke marge van vijf goals, waarna Nederland met super blocks en prachtige reddingen van keepster Daisy Logtens lang het doel schoon hield.

FEESTJE OP DE BANK

In de vierde periode schakelde Italië over op vechtpolo wat in het begin resultaat had. Roekevisch (manmeer) en Moolhuijzen (strafworp) lieten de voorsprong echter niet verder slinken. Met nog 1:27 minuut te spelen stond het 13-10 en kon er nog maar weinig mis gaan. Italië scoorde nog wel de 13-11, maar op de Nederlandse bank werd er al een klein feestje gevierd.

Het hele team sprong na afloop van vreugde in het water en jeugdbondscoach De Jong zag dat het goed was. Met schorre stem roemde hij zijn ploeg: ,,Dit is prachtig voor die meiden. Een groot deel heeft jarenlang hard gewerkt op de waterpolo academie en dat het dan voor velen op het laatste jeugdtoernooi leidt tot een medaille is natuurlijk fantastisch. Over het hele toernooi genomen waren we nog te wisselvallig, maar je ziet vanavond dat we een heel goed niveau kunnen halen. We hebben heel veel veerkracht en mentaliteit getoond. Daar ben ik misschien nog wel het meest trots op.’’

(de tekst gaat onder de foto verder)


De bronzen ploeg van Nederland O20. - Waterpolo.nl

Resultaten WJK O20

Vrijdag 15 september
3e/4e plaats: Nederland – Italië: 13-11
Periodestanden: 4-2, 5-3, 2-2, 2-4
Doelpunten Nederland: Aniek Roekevisch 3, Lola Moolhuijzen 2, Lois den Ouden 2, Noa de Vries 2, Pier Gorter 2, Robin Jutte 1, Renee de Kleer 1.

Donderdag 14 september
Halve finale: Spanje – Nederland: 14-4
Periodestanden: 4-1, 5-1, 3-1, 2-1
Doelpunten Nederland: Lola Moolhuijzen 1, Robin Jutte 1, Feline Voordouw 1, Nina van de Geijn 1.

Woensdag 13 september
Kwartfinale: Amerika – Nederland: 16-17 (wns)
Periodestanden: 6-3, 2-5, 3-2, 2-3, 3-4
Doelpunten Nederland: Lola Moolhuijzen 5, Lois den Ouden 3, Aniek Roekevisch 3, Feline Voordouw 2, Amalia Christodoulou 2, Renee de Kleer 1, Noa de Vries 1.

Dinsdag 12 september
Canada – Nederland: 9-17
Periodestanden: 3-4, 1-5, 4-4, 1-4
Doelpunten Nederland: Lola Moolhuijzen 7, Lois den Ouden 3, Aniek Roekevisch 2, Noa de Vries 2, Nina van de Geijn 1, Silvanne Slot 1, Feline Voordouw 1.

Zondag 10 september
Nederland – Brazilië: 21-4
Periodestanden: 3-0, 5-1, 6-1, 7-2
Doelpunten Nederland: Nina van de Geijn 3, Lois den Ouden 3, Feline Voordouw 3, Aniek Roekevisch 2, Robin Jutte 2, Esmee Roijen 2, Amalia Christodoulou 2, Kila van der Veen 1, Noa de Vries 1, Renee de Kleer 1.

Zaterdag 9 september
Nederland – Spanje: 10-12
Periodestanden: 3-1, 2-3, 2-3, 3-5
Doelpunten Nederland: Lola Moolhuijzen 1, Noa de Vries 1, Renee de Kleer 1, Lois den Ouden 1, Feline Voordouw 1, Esmee Roijen 1, Amalia Christodoulou 1, Aniek Roekevisch 1, Robin Jutte 1, Sanne Keijzer 1.  

Vrijdag 8 september
Nederland – Griekenland: 11-14
Periodestanden: 2-3, 2-4, 4-5, 3-2
Doelpunten Nederland: Noa de Vries 5, Aniek Roekevisch 2, Feline Voordouw 2, Renee de Kleer 2

Bron: www.waterpolo.nl 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 1 uur geleden
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 4 uur geleden
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 9 uur geleden
Afbeelding
GVVV enkele weken zonder Quiermo Dumay 21 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 23 uur geleden
Afbeelding
GVVV in rouw door overlijden vrijwilligster Agaath Hocqué: 'Dit slaat in als een bom' 27 nov., 14:22
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 27 nov., 13:55