VZC selectie
VZC selectie VZC Waterpolo

Tweede periode nekt talentvol VZC: ‘Ik had liever gewonnen maar er zit veel potentie in de selectie’

Waterpolo

VEENENDAAL Na de ruime bekeroverwinning vorige week tegen IJsselmeeuwen (28-8) is het VZC gister niet gelukt om in de competitie te winnen van SWOL 1894. De Veenendalers verloren met 10-14. De VZC doelpunten werden gemaakt door Niels Veerman (3), Max Kunz en Hidde Verschuur (2), Joshua van der Wilt, Piet Lentjes en Tobias de Ruiter (allen 1). 

Plaatsvervangend coach Marco Kunz zag dat zijn spelers gemotiveerd waren om er een mooie wedstrijd van te maken. ,,We hadden er inderdaad zin in en waren uiterst gemotiveerd. Dat kwam mede door de thuiswinst tegen deze tegenstander in het vorige seizoen.’’

VZC verloor de eerste periode nipt met 2-3 waarna SWOL in de tweede periode uitliep naar 2-8. De ploeg van Kunz herstelde zich knap door de derde periode te winnen al bleef er een verschil van vier (7-11). De vierde periode ging gelijk op met de uiteindelijke uitslag.

TWEEDE PERIODE

,,In de eerste periode blijven we goed bij maar in de tweede periode geven we het weg en komen we de achterstand niet meer te boven. We herstelden ons goed maar het lukte niet meer om nog dichterbij te komen en het tij te keren. Het was een samensmelting van factoren waardoor het er niet in zat in de tweede periode al ben ik tevreden over hoe de mannen het in de laatste twee periodes hebben opgepakt. Nadat we onze tactiek veranderden, wonnen we de derde periode ondanks dat zij de eerste maakten. Ook in de laatste periode ging we er nog vol voor al wisten we na de 9-12 dat de wedstrijd gespeeld was.’’

ER ZIT NOG VEEL REK IN

Kunz achtte vooraf zijn ploeg gelijkwaardig aan de ploeg uit Zwolle al was de vorm van de dag bepalend voor het uiteindelijke resultaat. Het zorgt er ook voor dat de waterpoloërs weten hoe ze er momenteel voor staan. ,,We weten inderdaad dat er nog werk aan de winkel is maar ik zie ook dat er veel potentie zit in de selectie. We hebben nog steeds een jong team en we moeten de nieuwe jongens goed zien in te passen. Natuurlijk had ik liever gewonnen al is het pas de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, er zit nog veel rek in’’, sluit Kunz af.

Volgende week speelt VZC tegen de Robben uit Hilversum die gister hebben verloren van Katwijk.advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 3 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 8 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00