Archieffoto
Archieffoto @tedxmedia

VZC vergeet te scoren en verliest: ‘Onze uitdaging ligt in het afmaken van kansen’

Waterpolo

VEENENDAAL De waterpolomannen hebben gister met 5-9 verloren van BZC Schuurman uit Berkelland. Het was een zespuntenwedstrijd, aangezien de ploeg uit Borculo maar één punt boven de ploeg van Marco Kunz stond. De VZC-doelpunten werden gemaakt door Niels Veerman (4) en Max Kunz (1). 

Door Job Boers

Kunz kijkt met gemengde gevoelens terug op een wedstrijd waarin zijn ploeg vrij aardig speelde tegen de ploeg die vorig seizoen nog in de Eredivisie uitkwam. ,,Verdedigend hebben we het echt goed gedaan en in aanvallend opzicht is het positief dat we veel kansen hebben weten te creëren. We scoorden alleen te weinig en daar draait het uiteindelijk wel om. We hebben negen keer een man-meersituatie gehad van 30 seconden. Normaal gesproken worden daar de wedstrijden op beslist, maar in die situaties hebben we gister maar één doelpunt weten te maken. Dan krijg je deze uitslag. Dat is te weinig, en onze uitdaging ligt dan ook in het afmaken van kansen’’, aldus de coach, die er na afloop met zijn ploeg ook over heeft gesproken.

KLEINE DETAILS Volgens Kunz gaat het om de kleine details die ervoor zorgen dat zijn ploeg net wat scherper wordt voor de goal. ,,We hebben in meerdere wedstrijden gezien dat we de kansen niet vaak genoeg afmaken. Het is dan de vraag waar het aan ligt. Wat we in ieder geval moeten doen, is de bal niet verspelen in een kansrijke positie, daar begint het bij. In de komende trainingen ligt de focus op het afmaken, er is werk aan de winkel’’, vertelt de coach strijdbaar.

Door het verlies staat VZC op een tiende plek in de eerste divisie. Volgende week wacht de uitwedstrijd in Haarlem tegen de nummer vijf, Haerlem. ,,Dat wordt ook een moeilijke wedstrijd, maar onze belangrijkste wedstrijden komen daarna tegen Brandenburg en Katwijk, die onder ons staan. Die wedstrijden worden beslissend.  We gaan er hard aan werken om zo goed mogelijk voorbereid die wedstrijden te beginnen’’, besluit Kunz.

Periodestanden: 2-4, 3-7, 4-9 en 5-9


advertentie
advertentie
Afbeelding
Aanvangstijden laatste twee wedstrijden GVVV vervroegd 9 minuten geleden
Afbeelding
Internationale topteams bij 37e editie Veenendaal-Veenendaal 5 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 6 uur geleden
Afbeelding
Taoufik Adnane stopt na dit seizoen als voetballer in de hoofdmacht van GVVV 7 uur geleden
Leonie Nap en zoon Job komen samen over de finish
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 22 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 23 uur geleden
Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: 't Speelkwartier met drie teams in halve finales schoolvoetbal Veenendaal gisteren