Afbeelding
@tedxmedia

Waterpolomannen verliezen maar verkopen hun huid duur: ‘De mannen zijn blijven vechten’

Waterpolo

VEENENDAAL Na de heerlijke overwinning van vorige week mocht VZC het vandaag als nummer zes in de competitie opnemen tegen de ongeslagen koploper SVH uit Rotterdam. Op voorhand wisten ze al dat het een flinke uitdaging zou worden tegen de sterkste ploeg van de competitie. Ondanks het verlies met 18-7 hebben de waterpoloërs hun huid duur verkocht door tot het einde te blijven strijden voor wat ze waard waren. 

Door Job Boers

De doelpunten werden gemaakt door Niels Veerman (2), Joshua van der Wilt (2), Hidde Verschuur (1), Danny van Holland (1) en Tuan de Vries. 

VZC ging vorige week met een goed gevoel het zwembad uit, nog niet nadenkend over de zware kluif die vandaag te wachten stond in het Rotterdamse Sportcentrum de Wilgenring. Coach Marco Kunz gaf eerder in het seizoen al aan dat er een aantal sterke ploegen in de competitie zijn. Tijdens die betreffende wedstrijden moest er vooral het eigen spelletje gespeeld worden en afspraken nagekomen worden. Volgens Kunz kwam dat vandaag ook zo uit. ,,Je weet dat het een pittige pot gaat worden als je tegen een ploeg speelt met zoveel kwaliteit en ervaring. Vandaag merk je het kwaliteitsverschil in hoe zij met situaties omgaan, hun snelheid en hun fitheid’’, aldus Kunz.

De Veenendalers kwamen in de eerste twee periodes met 5-2 en 7-4 achter waarna SVH in de laatste periodes uitliepen naar 14-6 en de uiteindelijke eindstand. SVH liet dan ook voornamelijk in de laatste twee periodes zien dat ze fitter waren. Kunz zag dat zijn mannen alsnog speelden naar hun kunnen. ,,We hebben wel voldoende kansen gecreëerd en als je die afmaakt dan verlies je misschien alsnog maar dan staat er wel een schappelijkere stand dan nu. Het belangrijkste is dat ik de bereidheid zag bij de mannen, ze bleven vechten en gemotiveerd tot het eind. Dat is het begin, om te laten zien dat je wilt en dat bleven ze heel knap doen. Daarnaast bleef iedereen doen wat ze moesten doen en wat vooraf was afgesproken. Nee, het is dus geen verloren wedstrijd geworden gezien wat de jongens hebben gebracht.’’

Volgende week staat de ‘zespunten’ thuis wedstrijd tegen Schuurman uit Borculo op het programma. De volgende tegenstander staat 1 punt boven VZC. Kunz kijkt er naar uit. ,,Ook dit zal geen gemakkelijke wedstrijd worden, we willen wel voor een verassing zorgen en met frisse energie spelen. Met ons thuisvoordeel gaan we het beter doen dan vandaag’’, sluit Kunz af.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 1 uur geleden
Afbeelding
Johan Blad stopt als bestuurslid DOVO 15 uur geleden
Afbeelding
Lucas Goené loopt leerzame NK Cross: ‘Het was me een wedstrijdje wel’ 17 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 17 uur geleden
Afbeelding
Schoofs en Visscher komen elkaar niet tegen in finale Kyotec Open 18 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 21 uur geleden
Afbeelding
The Dance Center behaalt mooie resultaten op tweede wedstrijd: ‘We zijn super trots’ 23 uur geleden