VZC speelde het tactisch goed uit
VZC speelde het tactisch goed uit Ted Walker Fotografie

Passie, strijd en vertrouwen in meeslepende wedstrijd: ‘We lieten zien dat we echt wilden winnen’

Waterpolo

VEENENDAAL De waterpoloërs hebben gisteravond in een spannende wedstrijd de overwinning naar zich toe weten te trekken. Alle periodestanden eindigden in het voordeel van VZC met 3-1, 5-3 en 8-6 waarna het team uiteindelijk won met 10-9 van BZ&PC.

Door Job Boers

Keeper Delian Drost blonk uit met verschillende goede reddingen en topscoorder Niels Veerman was met vijf doelpunten weer belangrijk. ,,Het was spannend tot het einde, maar in alles lieten we zien dat we deze pot binnen wilden halen’’, aldus Veerman. Naast de vijf doelpunten van Veerman scoorden Joshua van der Wilt (2), Robert Schinkel (1), Max Kunz (1) en Hidde Verschuur (1).

OP ELKAAR VERTROUWEN De spelers uit de selectie van Marco Kunz zijn al jaren teamgenoten van elkaar doordat ze met elkaar vanaf de jeugd zijn doorgestroomd naar het eerste. Hierdoor weten ze wat ze aan elkaar hebben. Volgens keeper Delian Drost, die een geweldige partij keepte, zorgde dat ook vandaag voor een bepaalde rust. ,,Ik ben heel blij dat de punten binnen zijn, zeker na afgelopen week. We waren enorm gemotiveerd en hongerig om deze lastige pot te winnen. Ik krijg veel vertrouwen van de jongens als zij goed in de verdediging liggen. Als de jongens hun ding doen, dan groeit het vertrouwen en dat zag je vandaag terug’’, aldus de jonge keeper.

Drost is na het zomerse vertrek van Pepijn Stevens eerste keeper geworden en dat bevalt hem uitstekend. ,,Niet alleen ik maar het hele team is mooie stappen aan het maken. Het zelfvertrouwen in de ploeg is groot, we zijn een team dat echt voor elkaar door het vuur gaat. Het is dan heel erg belangrijk dat er zulke uitslagen er tussen zitten, dat is top’’, vertelt de blije Drost.

Drost beseft dat hij als keeper goed moet blijven communiceren met de jongens die voor hem liggen en volgens hem ging dat vandaag ook vrij aardig. ,,Het belangrijkste is dat je op elkaar aankunt als je iets roept en dat zag je vandaag heel goed terug. Ik coachte regelmatig, en doordat ze me horen én mij daarop vertrouwen, is het samenspel heel fijn en dat kwam vandaag heel mooi samen.’’

VANUIT DISCIPLINE EN TACTIEK SPELEN Vorige week gaf coach Kunz aan dat er vandaag alleen gewonnen kon worden als alles klopte en iedereen zich van hun beste kant liet zien. ,,Wij speelden heel gedisciplineerd en speelden het tactisch erg goed uit, waardoor de tegenstander weinig kans kreeg om hun midvoor, die het spel moet maken, aan te spelen of om een goed schot uit de tweede lijn te geven. De tegenstander had veel moeite met onze verdediging. Het is fijn om te zien dat de vooraf besproken afspraken heel erg goed zijn uitgevoerd’’, aldus de tevreden en lachende coach, die zag dat de verdediging de pressie lang kon volhouden.

BLIJVEN ONTWIKKELEN De waterpoloërs hebben dit seizoen 82 keer gescoord. Veerman zorgde voor meer dan de helft van de goals, al ziet hij dat het nog beter kan. ,,Ik heb er vandaag weer vijf gemaakt. En ja, het ging wel prima, maar ik kan nog meer scoren. Ik moet werken aan mijn draai en aan mijn aanvallende acties waardoor ik op een betere schietpositie kom’’, aldus de realistische aanvaller.

Veerman wilde heel graag de overwinning over de streep trekken en is dan ook blij met de overwinning. ,,Op het einde was het nog even billen knijpen, want we hebben het in de laatste paar minuten wel eens weggegeven. Dan ben je trots dat je nog de energie en rust weet te vinden om het goed uit te spelen’’, geeft Veerman aan, die al vier jaar in het eerste speelt en het prachtig vindt om met zijn vrienden als ploeggenoten in het water te liggen.

Het was een meeslepende wedstrijd- Ted Walker Fotografie

MET RUST DE WEDSTRIJD NAAR JE TOE TREKKEN Naarmate het duel naar het einde ging, werd het spannender omdat de stand dicht bij elkaar bleef. Volgens Kunz was het van belang om rustig te blijven. ,,We stonden twee doelpunten voor en dan wil je uitbouwen. Dat is lekker voor je eigen ploeg en je geeft je tegenstander een tik, maar op een gegeven moment moet je ook de rust hebben om de wedstrijd naar je toe te trekken. We hebben nog kleine dingen tactisch aangepast omdat de tegenstander dichterbij kwam en meer geloof kreeg. Op het einde hebben we niet altijd de juiste keuzes gemaakt en waren we nog te ongeduldig, maar dit is een heel belangrijke overwinning voor ons. De jongens waren na vorige week gebrand om te winnen en hebben zich hierdoor goed kunnen revancheren’’, sluit de coach af.

Keeper Drost had de hele wedstrijd het gevoel dat ze zouden winnen. ,,Ik heb nooit gedacht dat we zouden verliezen. Het kan niet gebeuren dat we hele wedstrijd voorstaan en dan verliezen. Dat is niet gebeurd en dit zijn dan ook erg fijne punten.’’

Door de overwinning staat VZC zesde en mag het volgende week naar de koploper SVH in Rotterdam.

Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 11 uur geleden
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 16 uur geleden
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 19 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 20 uur geleden
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 22 apr, 17:30