Archieffoto
Archieffoto @tedxmedia

VZC geeft niet thuis en verliest: ‘Het was een slechte wedstrijd van onze kant’

Waterpolo

VEENENDAAL Vorige week wonnen de waterpolo mannen nog overtuigend in de beker tegen tweedeklasser TriVia in Groningen met 6-14. Het team verloor gisteravond in een slechte wedstrijd met 16-11 van Den Haag. 

Door Job Boers

Het was een belangrijke wedstrijd voor VZC aangezien Den Haag met een gelijk aantal punten maar wel één wedstrijd minder gespeeld, dichtbij op de ranglijst stond. De VZC doelpunten werden gemaakt door: Niels Veerman (5), Max Kunz (3), Hidde Verschuur (1), Joshua van der Wilt (1), Lars van Zadelhoff (1).

VZC eindigde de eerste periode nog vrij aardig met een 3-3 stand, vervolgens zakte het volledig in elkaar voor de Veenendalers waarna Den Haag de tweede periode met 7-4 afsloot. Coach Marco Kunz was niet te spreken over de wedstrijdinstelling van zijn team. ,,Het was een slechte wedstrijd van onze kant waarin we verdedigend zwak waren en de ploeg zich niet aan gemaakte afspraken hield. Geen enkele speler heeft het niveau gehaald dat nodig én gewenst is’’, aldus Kunz.

Dat VZC de gehele wedstrijd geen vuist wist te maken was met name terug te zien in de tweede periode. ,,De uitslag is misschien wat geflatteerd maar we verliezen de wedstrijd overduidelijk in de tweede periode. We kwamen zo gemakkelijk op achterstand en de tegendoelpunten vielen niet alleen door het slecht verdedigen maar doordat de hele ploeg verzaakte.’’

De derde periode werd afgesloten met een 11-8 achterstand en VZC wist de wedstrijd in de vierde periode ook niet meer om te draaien. Volgens Kunz is het de doelstelling om niet te degraderen maar dan is er nog veel werk aan de winkel. 

Door het verlies staat VZC momenteel tiende in een competitie met twaalf teams. Volgende week spelen de Veenendalers thuis tegen de nummer zes, BZ&PC uit Bodegraven. ,,Die wedstrijd win je alleen als alles klopt, iedereen moet thuis geven. Het is een nieuwe wedstrijd waarbij we de nare smaak van gisteravond moeten wegspoelen’’, sluit Kunz af.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 2 uur geleden
Afbeelding
Johan Blad stopt als bestuurslid DOVO 16 uur geleden
Afbeelding
Lucas Goené loopt leerzame NK Cross: ‘Het was me een wedstrijdje wel’ 17 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 17 uur geleden
Afbeelding
Schoofs en Visscher komen elkaar niet tegen in finale Kyotec Open 19 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 21 uur geleden
Afbeelding
The Dance Center behaalt mooie resultaten op tweede wedstrijd: ‘We zijn super trots’ 23 uur geleden