Afbeelding
@tedxmedia

VZC wint relatief eenvoudig bekerwedstrijd: ‘We hadden meer moeten scoren’

Waterpolo

VEENENDAAL Nadat de waterpolo mannen twee weken geleden hun competitiewedstrijd tegen SWOL met 14-11 winnend afsloten, mochten ze gister naar het hoge noorden. In de uitwedstrijd voor de beker tegen tweedeklasser TriVia in Groningen werd het 6-14. De waterpolomannen uit Veenendaal spelen zelf in de eerste klasse.

Door Job Boers

De VZC-doelpunten werden gemaakt door Niels Veerman (8), Max Kunz (2), Joshua van der Wilt (2), Robert Schinkel (1) en Hidde Verschuur (1). Niels Veerman die in de competitie al 25 keer scoorde, is gematigd tevreden met de overwinning. ,,We hadden meer moeten scoren’’.

Nadat de periodestanden 1-3, 4-6 en 4-10 op het bord stonden, eindigde de wedstrijd in 6-14 en volgens Veerman had het verschil groter moeten zijn. ,,We speelden niet goed. We misten veel te veel kansen, al lag het niet alleen aan de gemiste kansen. We speelden niet zuiver genoeg, waardoor we veel ballen onnodig verloren. We spelen natuurlijk in een hogere klasse dan TriVia, waardoor het wellicht een stukje gemakzucht was. De instelling was niet goed genoeg om te laten zien hoe goed we in het water zijn’’, aldus Veerman.

De linksvoor, die dit seizoen de topscoorder is van het team, ziet dat zijn ploeg met een gedeelde vijfde plek in de middenmoot staat en het regelmatig lastig heeft tegen de sterke tegenstanders. ,,We hebben een jonge ploeg die nog in opbouw is, we wisselen goede periodes af met onnodige fouten waardoor je niet altijd laat zien waartoe je in staat bent. Het zijn dan wel spannende potten, dat wel. Het belangrijkste is dat we steeds meer verbetering laten zien en dat is ook mogelijk met de hongerige groep’’, sluit de Veenendaler af.

Volgende week speelt het team de competitiewedstrijd tegen Den Haag (SG) dat een gelijk aantal punten heeft maar wel één wedstrijd minder gespeeld heeft.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 2 uur geleden
Afbeelding
Johan Blad stopt als bestuurslid DOVO 16 uur geleden
Afbeelding
Lucas Goené loopt leerzame NK Cross: ‘Het was me een wedstrijdje wel’ 17 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 17 uur geleden
Afbeelding
Schoofs en Visscher komen elkaar niet tegen in finale Kyotec Open 19 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 21 uur geleden
Afbeelding
The Dance Center behaalt mooie resultaten op tweede wedstrijd: ‘We zijn super trots’ 23 uur geleden