Afbeelding
@tedxmedia

VZC wint belangrijke wedstrijd tegen SWOL: ‘Een terechte overwinning, het viel allemaal op de goede plek’

Waterpolo

VEENENDAAL Nadat de VZC-waterpolomannen vorige week hebben verloren van het sterke JAWS uit Amsterdam, wonnen ze vandaag met 14-11 van SWOL uit Zwolle. De VZC doelpunten werden gemaakt door Niels Veerman (4), Hidde Verschuur (4), Luc van de Weerd (2), Robert Schinkel (2), Max Kunz (1) en Joshua van der Wilt (1).

door Job Boers

VZC-coach Marco Kunz gaf vorige week aan dat de wedstrijd tegen SWOL een belangrijke wedstrijd zou worden. Zeker gezien het spel van zijn ploeg dat steeds beter wordt, geloofde hij erin dat er kansen lagen tegen SWOL. En zo geschiedde. Met een 3-3 en een 6-6 stand na de eerste twee periodes, gingen de teams gelijk op in de wedstrijd. ,,De eerste twee periodes merkte je dat beide teams aan elkaar gewaagd waren, maar in de derde periode nemen we afstand door met 12-8 voor te komen.’’

‘TERECHTE OVERWINNING’ VZC scoorde in de derde periode zes keer, tegenover twee doelpunten van SWOL. VZC speelde dus een sterke derde periode. Kunz zag dat zijn ploeg de betere ploeg werd. ,,Verdedigend zat het team goed dicht bij ons, doordat we een goede zoneverdediging hanteerden, en in de aanval waren we onwijs bewegelijk. Ja, toen viel alles op de goede plek, en zij hadden geen antwoord op ons dominante spel. Daar moet bij gezegd worden dat keeper Delian Drost ons in de eerste twee periodes op de been hield, hij keepte vandaag heel erg goed. Al met al hebben we vandaag een terechte overwinning geboekt’’, aldus Kunz die ziet dat deze overwinning goed is voor het teamproces.

Door de overwinning van vanavond staat VZC gedeeld vierde in de eerste divisie. De volgende wedstrijd van VZC is op 29 oktober in de beker tegen tweedeklasser TriVia in Groningen. Op zaterdag 5 november speelt het team de competitiewedstrijd tegen Den Haag (SG) dat een gelijk aantal punten heeft maar wel 1 wedstrijd minder gespeeld heeft. ,,Als we spelen zoals vanavond dan maken we ook een goede kans tegen hen’’, sluit Kunz af.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 14 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 21 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 23 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45