Afbeelding
@tedxmedia

Waterpoloërs verliezen van huidige koploper JAWS: ‘Het gaat er steeds beter uit zien’

Waterpolo

VEENENDAAL De VZC-waterpolomannen mochten het vanavond opnemen tegen het sterke JAWS uit Amsterdam. In een wedstrijd waar de ploeg van Marco Kunz in de eerste periode nog goed mee kwam, bleef VZC met lege handen achter en verloor het team met 21-11. ,,We konden tot ver in de tweede periode goed mee komen, helaas hebben we dat goede niveau niet vast houden’’, aldus Kunz. De VZC-doelpunten werden gemaakt door Hidde Verschuur (5), Niels Veerman (3), Robert Schinkel (1), Max Kunz (1) en Joshua van de Wilt (1).

door Job Boers

ONGELUKKIGE MOMENTEN Nadat VZC vorige week nipt verloor van De Robben, wist de ploeg dat het vandaag aan de bak moest tegen de Amsterdammers. Nadat de eerste periode werd afgesloten met 4-4, overklaste JAWS de Veenendalers in de tweede periode en liep het uit naar 10-5. Volgens Kunz was dit een combinatie van ongelukkige momenten en een niveauverschil. ,,We zaten prima in de wedstrijd en we creëerden voldoende kansen, het is dan zonde dat je die mist want daardoor had het er anders uit kunnen zien’’, geeft Kunz aan.

De coach doelt er onder andere op dat JAWS direct scoorde na een contra. Bij een contra wordt er gefloten als een aanvaller door het maken van een fout in een voordeel situatie komt. ,,In de tweede periode waren we lekker aan het spelen maar na de contra krijgen we direct in de tegenaanval een doelpunt tegen. Dat is doodzonde want we hadden zelf ook mogelijkheden om op voorsprong te komen. Nee, het zat niet mee.’’

ONNODIG GROOT PUNTEN VERSCHIL Kunz is ook realistisch dat het in de volgende twee periodes niet meer bij te benen was voor zijn ploeg. Nadat de tweede periode met 10-5 eindigde, werd het krachtsverschil in de derde periode duidelijk waar die periode met een 15-7 eindstand werd afgesloten. ,,JAWS is een goede ploeg, dat weet je, maar dan wil je niet met zo’n uitslag eraf gaan. Als je met vier doelpunten verschil verliest dan zou dat nog enigszins acceptabel zijn maar met 21-11 verliezen was niet nodig geweest. We hebben niet het niveau behaald dat we kunnen halen, het is duidelijk dat we beter dan dit kunnen.’’

Ondanks het verlies heeft Kunz vandaag veel aanknopingspunten gezien voor de komende periode. ,,We zijn heel erg bewegelijk in de aanval, creëren voldoende kansen en we laten met vlagen echt leuk spel zien. Het gaat er steeds beter uit zien en die positieve punten moeten we meenemen naar de volgende wedstrijden waar het echt om de punten gaat’’, sluit Kunz af.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen SWOL op het programma.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 6 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 11 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28