De VZC selectie
De VZC selectie Marco Kunz

Strijdvaardig VZC verliest nipt van de Robben

Waterpolo

VEENENDAAL De VZC-talenten mochten het zaterdagavond opnemen tegen de Robben uit Hilversum. In een spannende wedstrijd bleef VZC zonder punten achter en verloor het team met 15-17. De doelpunten van VZC kwamen op naam van Robert Schinkel (4), Niels Veerman (3), Joshua van de Wilt (2), Hidde Verschuur (2), Luc van de Weerd (2), Lars van Zadelhoff (1) en Tuan de Vries (1).

Door Job Boers

Nadat VZC vorige week verloor van MNC Dordrecht, gaf coach Marco Kunz aan dat de partij tegen de Robben een interessante wedstrijd zou worden, waarbij de vorm van de dag de eindstand zou bepalen. De eerste twee periodes werden afgesloten met een 3-3 en 4-7, waarna de wedstrijd in de derde periode echt los kwam. 

DETAILS Beide teams scoorden erop los, waardoor de derde periode werd afgesloten met 11-15. Coach Kunz zag dat het erom spande hoe de wedstrijd verder zou verlopen. ,,We wisten van te voren dat het om details zou gaan. En als je in de gehele wedstrijd meerdere keren op de paal, lat en keeper schiet, dan is het geluk net niet aan je zijde. We hebben veel kansen gecreëerd, dat is in ieder geval een positief punt van deze wedstrijd’’, aldus Kunz.

STRIJDVAARDIG VZC speelde zonder Max Kunz, die organisatorisch sterk is en op verdedigend vlak ook een goede bijdrage levert. De coach wil het verlies niet aan zijn afwezigheid wijten, omdat hij ook andere verbeterpunten zag. ,,We kwamen in de derde periode redelijk ver achter te liggen en dat komt omdat er bepaalde afspraken niet nagekomen werden. Het ging in het water heel snel met omschakelmomenten en daarbij viel het niet de goede kant op voor ons. We zijn wel ons eigen spel blijven spelen en we hebben geknokt voor elkaar. Ik ben er trots op dat de jongens onwijs strijdvaardig zijn’’, vertelt de coach.

Bij VZC scoorde Robert Schinkel vier keer en Niels Veerman drie keer. Die laatste had er vorige week ook al drie in gelegd. ,,Niels is een veelscorende speler vanaf de vleugel. En als hij het op zijn heupen heeft, kan hij de komende periode nog veel moois laten zien. Datzelfde geldt voor Robert met zijn afstandsschoten. Helaas had hij gister een paar keer pech in de afronding, maar hij is belangrijk voor ons in het water’’, sluit de coach, die beseft dat er volgende week met de uitwedstrijd tegen JAWS in Amsterdam weer een zware kluif te wachten staat, af. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 11 uur geleden
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 16 uur geleden
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 18 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 19 uur geleden
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 22 apr, 17:30