Afbeelding
ANP/Ronald Hoogendoorn

Stunt van Oranje tegen Servië blijft uit na strafworpenserie

Waterpolo

VEENENDAAL Het is de waterpolomannen van Oranje op het Europees kampioenschap niet gelukt om te stunten tegen Servië. Na de reguliere speeltijd was de stand 6-6. In de strafworpenserie die daarop volgde waren de Serven net iets beter. Luuk Gielen miste in de zevende beurt. 

Tegen de waterpologrootmacht uit de Balkan leek Oranje in het Kroatische Split aanvankelijk kansloos gezien de 2-5 achterstand na twee periodes. Het was Gielen die zijn team daarna op sleeptouw nam met een schot uit de tweede lijn (3-5) en de gelijkmaker (5-5) uit een overtalsituatie. Tussendoor was Bilal Gbadamassi (4-5) doeltreffend met een schot van afstand. Jesse Koopman schoot uit, eveneens, een overtalsituatie 25 seconden voor het eind van het derde kwart de 6-6 achter de Servische goalie.

In de laatste acht minuten netto speeltijd golfde het spel op en neer. De wil om nog een doelpunt te maken was groot, want het team vocht letterlijk voor iedere bal. Paal en lat of de Servische keeper lagen echter succes in de weg. Opvallend was ook het aantal fouten in de aanval bij beide partijen. Met nog twintig seconden op de klok veroverde Pascal Janssen de bal. De Veenendaalse bondscoach Harry van der Meer nam een time-out om de tactische uitvoering van de aanval door te nemen. Helaas bleef het beoogde resultaat uit, zodat de spelers zich op konden maken voor de ‘loterij’ zoals de strafworpenserie veelal gekscherend wordt genoemd.

Van der Meer was opgetogen na afloop. ,,Deze wedstrijd verliezen we wel, maar met strafworpen weet je ook dat het net zo makkelijk de andere kant op kan vallen. Het niveau was duidelijk hoger dan tegen Georgië met daarbij de wetenschap dat we op het eind nog tal van mogelijkheden kregen op de winst. Het was heel positief om te zien hoe die jongens zich herpakten. Niet alleen voor nu. Ook voor de toekomst. We hebben nog een wedstrijd te gaan. Laten we deze lijn doortrekken en het toernooi met winst afsluiten.’’

Komende donderdag is om 10.00 uur Israël de tegenstander met als inzet de elfde plaats. Op het vorige EK werd Oranje vijftiende.

Bron: Waterpolo.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Supporters bezoeken laatste training voor Panhuisderby: ‘Ik heb slapeloze nachten’ 5 uur geleden
Afbeelding
Florian Wolf over GVVV-DOVO: ‘Vooral niets anders doen dan we normaal doen’ 13 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp verliest in tweede ronde Tel Aviv 15 uur geleden
Afbeelding
‘Drie jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik dit zou bereiken’ 17 uur geleden
Afbeelding
ZVC verliest oefenwedstrijd van Nederlands doventeam 18 uur geleden
Afbeelding
GVVV, DOVO en gemeente Veenendaal klaar voor voetbalfeest 20 uur geleden
Afbeelding
Het familiegevoel van tennis- en padelvereniging Spitsbergen Kom bij de Club 28 sep, 16:22