Harry van der Meer (zittend) in actie bij Oranje.
Harry van der Meer (zittend) in actie bij Oranje. Ted Walker

Van der Meer maakt keurkorps voor EK-waterpolo bekend

Waterpolo

VEENENDAAL De selectie van de Veenendaalse bondscoach Harry van der Meer begint maandag aan het EK-waterpolo voor mannen. Op het programma staat dan het duel tegen Duitsland.

Het is voor de waterpolomannen het enige grote toernooi dit jaar en dus een kans om zich te laten zien. Van der Meer maakte vandaag zijn definitieve selectie bekend. Kas te Riele, Tom de Weerd en Flemming Kastrop zijn voor het eerst opgenomen in de selectie voor het EK. De selectie van Van der Meer bestaat uit vijftien spelers, onder wie keepers Eelco Wagenaar en Ted Huijsmans. Per wedstrijd mogen dertien spelers worden gebruikt.

De vier poulewinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de kwartfinales. De nummers 2 en 3 van alle poules spelen eerst nog een tussenronde. In de kruiswedstrijden zijn de poules A-C en B-D aan elkaar gekoppeld. Nederland is poulegenoot van Duitsland, Spanje en Roemenië. 

De volledige selectie van Oranje: Eelco Wagenaar (Polar Bears, keeper), Ted Huijsmans (ZV De Zaan, keeper), Thomas Lucas (ZV De Zaan), Jorn Winkelhorst (Widex GZC Donk), Bilal Gbadamassi (Spandau, Duitsland), Jesse Koopman (Paok Saloniki, Griekenland), Jorn Muller (Het Ravijn), Kjeld Veenhuis (Widex GZC Donk), Kas te Riele (Primorje, Kroatië), Pascal Janssen (ZV De Zaan), Guus van IJperen (Widex GZC Donk), Tom de Weerd (CN Mataro, Spanje), Jesse Nispeling (AZC), Flemming Kastrop (UZSC) en Luuk Gielen (UZSC). De begeleiding bestaat naast Van der Meer uit Branko Mitrovic (assistent-coach), Eric Spithoven (teammanager), Sebastiaan Brands (video-analist) en Floris Hazenberg (fysiotherapeut).

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kampioene Rachel Ebben laat het weer zien: ‘Ik had rust en controle in de partij’ 4 uur geleden
Afbeelding
Strijdbare Goené op WTCS Finale Abu Dhabi: ‘Ik heb echt alles eruit gehaald wat erin zat’ 5 uur geleden
Afbeelding
De trein van De Merino’s komt op gang 5 uur geleden
Afbeelding
SKF-tafeltennissers laten het tegen onderste ploegen liggen 5 uur geleden
Afbeelding
Knappe zege GVVV bij Rijnvogels 5 uur geleden
Afbeelding
DOVO wint en tankt vertrouwen 7 uur geleden
Afbeelding
Veenendaal staat derde na verdiende zege 8 uur geleden