VZC kon na twee maanden eindelijk weer in actie komen.
VZC kon na twee maanden eindelijk weer in actie komen. @tedxmedia

VZC wint onder moeizame omstandigheden van Haerlem

Waterpolo

VEENENDAAL VZC-coach Guido Schreuder bracht de afgelopen weken menig zaterdagavond met zijn vriendin op de bank door. ,,Daar ga je aan wennen. Na een tijdje vond ik het best lekker om er niet uit te hoeven”, lacht de waterpolo-coach. Hij was niet de enige die dat gevoel had.

door Danny van der Linden

,,Door de coronamaatregelen konden we twee maanden lang niet spelen”, vertelt Schreuder. ,,Natuurlijk sprak ik mijn spelers regelmatig en ook van een aantal van hen kreeg ik signalen. Ze gaven aan niet heel erg gemotiveerd meer te zijn en dachten erover om er dan maar mee te stoppen.” Dat moest Schreuder zien te voorkomen. ,,Ik wil dit seizoen op een zo positief mogelijke manier afsluiten en de finale om de beker halen. Daar hebben we elkaar voor nodig, dus ik heb iedereen gezegd dat er helemaal niemand stopt en dat we als collectief door moeten gaan.”

Zaterdagavond stond de eerste wedstrijd van 2022 op het programma voor de waterpoloërs van ZVC. Tegenstander was Haerlem, maar misschien waren de omstandigheden een nog grotere tegenstander. Slechts twee weken tijd had Guido Schreuder om zijn ploeg klaar te stomen voor het vervolg van de competitie. ,,Dat was een flink uitdaging”, vertelt hij. ,,Normaal gesproken zie je dat spelers na de zomervakantie weer in het ritme moeten komen. Sommigen zijn dan iets te zwaar. Je hebt dan wel een tijd nodig om weer technisch en conditioneel sterker te worden. Nu moest dat dus in een hele korte tijd.”

SLORDIG Honderd procent geslaagd in zijn missie is Schreuder niet. Daarvoor maakten de Veenendalers te veel slordige fouten. ,,Klopt, dat zijn dingen die we normaliter beter doen”, vond de coach. ,,Maar al met al ben ik niet ontevreden.” VZC kwam eigenlijk meteen op achterstand, maar wist die nog in de eerste periode om te buigen naar een 4-2 voorsprong. In de tweede en derde periode had de ploeg uit Veenendaal het een stuk zwaarder. ,,Die periodes verloren we ook. Als je naar de ranglijst kijkt, denk je dat Haerlem geen topploeg heeft, maar ze hebben bijna alleen maar sterke tegenstanders gehad”, legt Schreuder uit. ,,Ik heb al eerder gezegd dat in deze poule de tegenstanders elkaar niet zo veel ontlopen. Iedereen kan van iedereen winnen. Dus dat geldt ook voor Haerlem en onszelf.”

In de laatste periode trok VZC de wedstrijd naar zich toe. Daarbij was een rol weggelegd voor doelman Pepijn Stevens die een strafbal stopte. Meteen uit de tegenstoot wist Tobias de Ruiter de belangrijke 12-11 te maken. ,,Dat was een breekpunt voor ons”, vond ook Schreuder die zag dat Haerlem in de hectische slotminuut met een man minder kwam te staan toen een speler van de Noord-Hollandse ploeg wegens aanmerkingen op de leiding werd weggestuurd. ,,Toen kwam er wat twijfel in onze ploeg. Sommige jongens wilde de man meer situatie uitbuiten en vol op de aanval spelen, maar ik had zoiets van: speel het maar gewoon uit. We hadden immers een kleine voorsprong. Die voorsprong wist VZC vast te houden, waardoor uiteindelijk een eindstand van 14-13 op het scorebord stond toen de wedstrijd af was gelopen.

KOPLOPER ,,Ik moet eerlijk zeggen: mijn hart ging flink tekeer. Het was natuurlijk heel spannend in die slotfase”, erkende Schreuder ,,Gelukkig trokken we aan het langste eind. En dat is knap, zeker als je bedenkt dat we door een corona-besmetting nog een speler moesten missen en met twee blessuregevallen te maken hebben.”

Volgende week speelt VZC in eigen huis de topper tegen koploper MNC Dordrecht.

VZC - Haerlem 14-13 (4-2 / 3-4 / 3-5 / 4-2)

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 2 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 9 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 10 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45