Afbeelding
Guido Schreuder

VZC ziet oude bekende terugkeren maar moet ook afscheid nemen van een speler

Waterpolo

VEENENDAAL Bij waterpolovereniging VZC kunnen ze komend seizoen een oude bekende verwelkomen. Niels Veerman keert terug naar de club waar hij al eerder minuten maakte in het eerste team. ,,We zijn daar uiteraard blij mee. Het is een jonge speler, maar heeft toch al flink wat ervaring.”

door Jeroen van der Veer

Het is een mooie opsteker voor de vereniging, die ook een domper te verwerken kreeg. Zo gaat Lars van Os, die wordt gezien als een zeer talentvolle keeper, de club verlaten. ,,Hij gaat studeren in Amerika. Een kans die hij 100 procent zeker moet pakken”, aldus coach Guido Schreuder. ,,We gunnen hem dan ook het allerbeste en hopen hem daarna weer te mogen verwelkomen.”

Dat doen ze dus aankomend seizoen al bij Veerman, die na een uitstapje terugkeert naar Veenendaal. ,,Hij is een speler die wat kan toevoegen aan het team, de club kent en ook goed in de groep past.”

KEEPERSPROBLEEM De komende periode houdt VZC haar ogen open, want er is door het vertrek van Van Os een keepersprobleem ontstaan. Doordat Pepijn Stevens doordeweeks in Eindhoven traint en wedstrijden keept bij VZC, heeft de club op trainingsavonden slechts één talentvolle keeper over. ,,En dat is te weinig”, is de snelle rekensom van Schreuder. ,,We moeten daar nog iemand bij hebben. Dat kan zijn een jeugdkeeper die we doorschuiven, iemand van buitenaf of een persoon die in het verleden heeft gekeept en het leuk vindt om bij ons nog even op trainingsavonden in het water te liggen. Jelto Spijker? Haha, dat zou wat zijn.... Jelto weet dat de deur altijd voor hem geopend is.”

TOEKOMST Verder hoopt de coach van VZC snel zijn jongens weer te kunnen zien. Door de crisis en maatregelen kunnen de spelers niet in het Veenendaalse badwater terecht en is het nog onzeker wanneer dit wel mogelijk is. ,,Stel er komen versoepelingen en het mag van Sportservice Veenendaal, dan is het een optie om te trainen in de zomervakantie. Weet je wat het is: je vervreemdt gewoon van de sport doordat je het een tijd niet kan doen. Dat is pijnlijk om te zeggen, maar wel de waarheid. Laten we hopen dat het dan ook snel, op een veilige manier, weer mogelijk is.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 33 minuten geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 7 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 9 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45