Afbeelding
KNZB/OrangePictures

Waterpolomannen winnen openingswedstrijd OKT: ‘Droomscenario is begonnen’

Waterpolo

VEENENDAAL Bondscoach Harry van der Meer uit Veenendaal heeft met zijn Nederlandse waterpolomannen de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Olympische Spelen nipt gewonnen van de Duitsers. De waterpolokraker, waarbij er ook drie Edese Polar Bears-spelers in de selectie zaten,  eindigde in een 11-10 stand. ,,Het droomscenario is goed begonnen”, reageerde de bondscoach na afloop van de wedstrijd. 

De openingswedstrijd op het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) wat zich afspeelt in Rotterdam, begon erg sterk voor de Oranjemannen, maar het tij keerde zich na de tweede periode. Met een snelle voorsprong leek het Nederlandse team na de eerste periode, met een 5-2 stand, op rozen te zitten. Die voorsprong werd na de tweede periode nog groter (8-4) 

 Toch maakten de Duitsers het nog enorm spannend. De derde periode eindigde in een 2-2 stand waardoor Nederland met 10-6 voorstond. In de slotperiode kwam Duitsland terug en leken de rollen omgedraaid. Met drie doelpunten werd de voorsprong geminimaliseerd tot 10-9. Met nog iets meer dan 3 minuten op de klok scoorde Van der Meer om iets meer ademruimte te creëren. Toch kwamen de Duitsers nog terug tot 11-10 en werd de slotfase nog spannender dan dat deze al was. 

,,Hier hoopten we al heel lang op”, aldus Van der Meer na de wedstrijd. Het team heeft al lang niet meer gespeeld en dat was volgens de coach wel even spannend. ,,Je bent benieuwd hoe het gaat. In de eerste twee periodes was dat goed.”  Toch werd het nog, naar eigen zeggen, billenknijpen. ,,Een 8-2 stand na twee perioden zegt soms helemaal niks. Maar deze winst is wel heel belangrijk: Duitsland is een directe tegenstander”, geeft de coach aan. ,,Als we een huis moeten bouwen, dan is nu onze eerste steen gelegd.”

Op het OKT strijden de mannen voor de tickets richting de Olympische Spelen. Het toernooi duurt tot en met 21 februari en de drie beste teams mogen door naar Tokyo in de zomer van 2021. 

advertentie
advertentie
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 1 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 4 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 6 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 16 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 22 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) gisteren
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 18 apr, 10:30