Afbeelding
Peter van Veen

Clubicoon van VZC hakt de knoop door en stopt nu definitief met spelen in eerste team

Waterpolo

VEENENDAAL Zonder dat Jonie Brouwer het zelf door heeft gehad, heeft hij zijn laatste wedstrijd in het eerste team van waterpolovereniging VZC hoogstwaarschijnlijk al gespeeld. Vorig jaar wilde de linkshandige speler al stoppen, maar plakte hij vanwege de coronaperikelen er nog een jaar aan vast. Het publiek kon vervolgens nog maar nauwelijks van hem genieten, want opnieuw kwam de competitie stil te liggen. Zijn carrière met nog een jaar verlengen? Nee, dat blijkt geen optie.

door Jeroen van der Veer

Vorig seizoen kon Guido Schreuder de Veenendaler nog overtuigen nog actief te blijven in het eerste team en opnieuw deed hij een poging. Ook de coach weet dat Brouwer van enorme meerwaarde kan zijn voor zijn ploeg, maar de pogingen waren tevergeefs. Het kind van de club kiest nu echt voor zichzelf, doet een stapje terug en heeft daardoor meer tijd voor zijn privé-leven. 

Eerder had je ook al aangegeven te stoppen. Hoe serieus is nu dit besluit; stop je definitief? ,,Ja, dat doe ik nu echt. De keuze is nu wel 100%.”

Op basis waarvan maak je deze keuze? ,,Tijdens trainingen en andere verplichtingen binnen de selectie ben ik mijzelf toch te vaak tegengekomen gedurende het seizoen. Dan moet je op een gegeven moment een beslissing maken en dat heb ik nu gedaan.”

Jammer, want je gaat zeker gemist worden. Vorig jaar zei je echter hetzelfde, maar kwam je terug op je besluit. Vooral omdat je door de corona-crisis niet op een normale manier afscheid kon nemen van spelen in het eerste team. Datzelfde scenario dreigt nu ook. Niet bang dat je spijt krijgt? ,,Ik heb destijds besloten om er nog een jaar aan vast te plakken, omdat we een potentieel topteam hebben. We waren aan het bouwen en ik was benieuwd wat we dit seizoen konden bereiken. Het is natuurlijk jammer dat we dit seizoen niet af hebben kunnen maken in verband met corona en dus niet weten waar ze zouden eindigen. Alleen tja...soms moet je accepteren hoe dingen lopen. Spijt zal ik niet krijgen, omdat ik 100% achter dit besluit sta. Het is goed zo.”

Hebben teamgenoten je niet proberen over te halen? ,,Uiteraard hebben diverse mensen geprobeerd om mij erbij te houden, maar uiteindelijk doe je het voor jezelf en moet je altijd naar jezelf luisteren.”

Komend seizoen kan wel eens een jaar gaan worden waarin VZC bovenin mee gaat draaien; wil je dat niet nog even meepakken? ,,We hebben een mooie ploeg en we kunnen zeker bovenin mee gaan doen als er weer gespeeld mag worden. Ik ga het spelletje dan ook zeker missen, maar ik kan het qua motivatie niet meer opbrengen. Ik heb Guido Schreuder (coach, red) ook aangegeven dat als er echt nood aan de man is, ik altijd beschikbaar blijf.”

Wat ga je het meeste missen aan spelen in de selectie? ,,Dat is natuurlijk de kleedkamerhumor, maar ook de entourage bij thuiswedstrijden, de mooie sportieve momenten en de spannende topwedstrijden.”

Ik kan mij niet voorstellen dat je helemaal niets meer gaat doen. Klopt dat? ,,Haha, ik blijf waterpoloën. Alleen ga ik dat wel in het tweede doen en is mijn persoonlijke doel om twee keer per week te blijven trainen.” 

Wat is jouw mooiste moment bij VZC geweest? ,,Ik heb diverse hoogtepunten meegemaakt. Allereerst de promotie naar de hoofdklasse; dat soort momenten blijven je altijd bij. Maar ook de ManMeerCup finales staan zeer hoog in het lijstje.”

advertentie
advertentie
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 1 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 4 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 8 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 10 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 12 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 22 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 18 apr, 16:08