Afbeelding
Ted Walker

‘Waterpoloën tijdens dubbele weekenden of in toernooi-vorm’

Waterpolo

VEENENDAAL Nu de competitie stil is komen te liggen en trainen ook niet meer mogelijk is, blijft de vraag hoe de waterpolo-competitie straks hervat moet worden. Minimaal twee weken mogen de spelers van VZC-waterpolo niet het water in en mogelijk wordt dit zelfs langer. Alles hangt af van de maatregelen die het kabinet gaat nemen om het coronavirus de kop in te drukken. ,,Als liefhebber baal ik dat we niets kunnen, maar ik vind dit wel een goede beslissing.”

door Jeroen van der Veer

Heel blij werd Guido Schreuder er niet van toen premier Mark Rutte van de week zei dat zwembaden twee weken dicht moesten, maar ergens was er heel stiekem toch een beetje opluchting. ,,Als mens zeg ik: doe er alles aan om ervoor te zorgen dat de besmettingsaantallen naar beneden gaan. Daar zijn maatregelen voor nodig. Toch huilde mijn waterpolo-hart eventjes, want je wil natuurlijk de sport beoefenen.”

‘LEEK BEST VEILIG’ Dat is iets wat de afgelopen weken ook gebeurde. Weliswaar in groepjes van vier, maar toch; VZC kon het water in en bezig zijn met de bal. ,,We werkten met bubbels”, duidt Schreuder. ,,Steeds dezelfde personen in een stukje van het zwembad. Het bad hadden we namelijk verdeeld in vlakken. Het was flink improviseren, maar het lukte. Daarom vind ik het ook jammer dat we nu niets mogen; volgens mij leek het allemaal zo best veilig.”

FIT BLIJVEN Maar wat niet gaat, gaat niet en daarom moet Schreuder nu nadenken over de komende periode. Hij heeft zijn spelers opdrachten meegegeven en hoopt dat de jongens gewoon bezig blijven. ,,Ik ken ze inmiddels goed en ik verwacht dat ze er alles aan doen om in conditie te blijven. Deze periode zonder waterpolo moeten we toch een keer inhalen en dan is het zaak fit te zijn. Toch begrijp ik dat het lastig is: je traint zonder doel.”

OPLOSSING Straks, als er toch weer gespeeld mag worden, zal het programma propvol zijn. Schreuder: ,,Een flinke uitdaging voor de bond. Hoe ik het zou oplossen? Spelen met dubbele weekenden of misschien wel in toernooi-vorm. Tja, je moet wat? Alleen laten we eerst met z’n allen zorgen dat de besmettingen naar beneden gaan en dan kijken we wel verder...”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 3 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 9 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 12 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 15 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 19 uur geleden
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 17 apr, 14:05