Afbeelding
André van Zadelhoff

Clubicoon komt terug op besluit: ‘Ik ga nog een jaar knallen’

Waterpolo

VEENENDAAL Een clubicoon hoort op het strijdveld afscheid te nemen en daarom is iedereen bij VZC blij dat Jonie Brouwer op zijn beslissing terugkomt. De waterpolospeler had aangegeven te stoppen, maar na een gesprek met Guido Schreuder zal hij toch aankomend seizoen in het bad te bewonderen zijn. ,,Iemand die zeventien jaar in het eerste heeft gespeeld, hoort niet zo afscheid te nemen."

door Jeroen van der Veer

Het zat Schreuder toch niet lekker; door het corona-virus kreeg Brouwer niet het afscheid dat hij verdiende en daarom besloot hij nogmaals met de linkshandige speler te gaan zitten. De kaarten werden op tafel gegooid en Schreuder liet zijn hart spreken. ,,Ik heb nog met hem samengespeeld en als mens heb ik hem hoog zitten. Toch respecteerde ik zijn beslissing, maar ik vond het doodzonde. Het bleef knagen bij mij. Toen heb ik hem gevraagd of hij er nogmaals over na kon denken."

BLIJ MET BESLUIT Een antwoord volgde al een week later; zijn pupil besloot zich weer beschikbaar te zijn voor het eerste team. ,,Daar ben ik ontzettend blij mee", aldus Schreuder. ,,Hij besloot te stoppen in verband met de verplichtingen en ik heb hem -bij hoge uitzondering- privileges gegeven. In tegenstelling tot zijn teamgenoten mag Brouwer twee keer in plaats van drie keer per week trainen."

Bang voor scheve gezichten in de selectie is de coach niet. ,,Jonie heeft 17 jaar in het eerste gespeeld en betekent veel voor de club. Dat weten die gasten ook. Het is voor de selectie én voor de club belangrijk dat hij nog altijd voor ons beschikbaar is en ik ben dan ook erg blij met zijn nieuwe besluit."

'HET KRIEBELDE' De hoofdrolspeler reageert opgelucht nu de kogel toch door de kerk is. De Veenendaler: ,,Het kriebelde toen Guido met mij sprak. De jongens zeiden dagelijks wel dat ik op mijn besluit terug moest komen, maar na het gesprek met Guido wist ik het zeker. Die verplichting van drie keer in de week trainen is er niet meer en ik voel het respect vanuit de selectie en de club. Dat is fijn en daarnaast zie ik ook wat er allemaal bij VZC gebeurt. Er komt een goede ploeg te liggen en ik ga nog één jaar knallen."

VERTREK VEERMAN Helaas voor VZC was er ook minder fijn nieuws. Niels Veerman heeft besloten de club te verlaten. Hij studeert in Utrecht en kan het niet opbrengen om drie keer per week naar Veenendaal te gaan voor een training. ,,Ook die keuze heb ik te respecteren, al vind ik het jammer. Ik had het gevoel dat hij dit seizoen echt belangrijk kon worden", aldus Schreuder daarover. ,,Hopelijk zien we hem over een paar jaar weer terug."

COME-BACK TERLINGEN Het gat dat Veerman achterlaat wordt opgevuld door Tim Terlingen. Die komt net als Brouwer terug op zijn besluit en sluit weer bij de selectie aan. ,,Brouwer en Terlingen zien ook wat voor ontwikkelingen er zijn", aldus Schreuder. ,,Er komen twee versterkingen, er heerst een positieve vibe en we zijn weer aan het bouwen. Het wordt bij VZC steeds professioneler en het is mooi dat zij hun steentje daaraan bij willen dragen."

advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 5 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 13 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 14 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45