Bram Brouwer en Evan Groenenberg in actie
Bram Brouwer en Evan Groenenberg in actie Guido de Boer

VCV boekt overwinning op Protos: ‘Maar nog te wisselvallig’

Volleybal

VEENENDAAL Het was een wisselvallige wedstrijd voor de volleybalmannen van VCV gisterenavond. In een wedstrijd tegen Protos liet het team zichzelf van twee kanten zien, maar won het met 2-3. In Utrecht was het Lucas die het beslissende punt maakte, waarop de Veense de overwinning boekten. ,,Ik had graag de drie punten meegenomen, al zijn het er uiteindelijk twee geworden. En dat is al 1 punt meer dan vorig jaar!’’, aldus de hoopvolle trainer Hans Mater.

door Siem van Eck 

,,De eerste set begonnen we met Bram, Wouter, Evan, Lars, Robbert en Thomas. Met onze service maakten we het hen lastig en onze pass liep prima. Nikita, Jan en Lucas vielen in. Tweede set begonnen we meteen met achterstand en maakten we zelf te veel fouten. Nikita kwam erin voor Bram, Lucas voor Thomas en Mart voor Lars. In de tweede set verloren we. Derde set hadden we ons eigen spel weer beter onder controle en konden we het midden ook weer beter gebruiken. De vierde set zakten we passend en aanvallend ver weg. Vijfde set kwamen we met 12-9 en 14-11 voor. Protos kwam terug door eigen fouten van ons tot 14-14. Een foute service van Protos leverde ons 14-15 op. Bij het laatste punt liet Wouter Renger zien dat hij ook kan voetballen. Via een verdedigende actie van Rik belandde de bal buiten het veld aan bankkant. Wouter wist met de voet de bal terug het veld in te brengen. Lucas speelde de bal er vervolgens onderhands overheen, rende terug naar het net en maakte met een killblock het laatste punt. Overall kijkend zijn we nog te wisselvallig en vielen we zeker vierde set ver terug qua niveau. Daar moeten we komende weken aan blijven werken. Maar de spelers zijn aan het terugkomen van hun blessures en dat geeft ook weer meer mogelijkheden.’’

setstanden: 19-25,25-23,18-25,25-12,14-16

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 2 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 5 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 8 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 9 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 20 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 18 apr, 16:08
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 18 apr, 14:00