@tedxmedia

VCV is onverslaanbaar, zelfs met een gebroken vinger

Volleybal

VEENENDAAL Een libero die speelde met een gebroken vinger en zoveel schaarste aan spelers dat zelfs het derde werd opgeroepen. De volleybalvrouwen van VCV hebben moeite met het aantal blessures en speelden net als vorige week met een incompleet team. Het was echter geen belemmering om de winst binnen te halen en de Veense wonnen. Tegen Heyendaal werd het 3-1. ,,We waren duidelijk de bovenliggende partij’’, aldus speelster Anne Brouwer.

door Siem van Eck

,,We hadden een hele scherpe start. In de eerste set bouwden we al snel een grote voorsprong op. Dat gaf ons de ruimte om een speelster uit dames 3 haar debuut te laten maken. Joyce, het zusje van onze eigen speelster Anouk, heeft een aantal punten kunnen spelen. In de tweede set hadden we een sterke serviceserie van Anouk met acht punten op rij. Die set hebben we ook ruim gewonnen met 25-13. In derde set waren we niet goed gestart en serveerden zij met een alles of niets instelling. Wij kwamen toen redelijk onder druk te staan en keken tegen een grote achterstand aan. We hebben nog steeds te maken met veel blessures, dus het is roeien met de riemen die we hebben. Toch hebben we ons teruggevochten in de set en wonnen we met twee punten verschil. In de vierde set was het op in ons team, wel hadden we onze kansen moeten pakken. Alleen gezien de gesteldheid van enkele speelsters is het te begrijpen dat we die verloren hebben. We zijn tevreden met de overwinning, waar we vijf punten hadden kunnen halen, maar het er vier zijn geworden.’’

Setstanden: 25-17, 25-13, 27-25, 23-25.

ZVC Veenendaal verloor vrijdagavond bij Be'79 en moet vrezen voor degradatie uit de Eredivisie. (Hier op archieffoto tegen ZVV Ede)
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal loopt rood aan in Berkel-Enschot; 'We begonnen niet goed aan de wedstrijd' 25 minuten geleden
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 13 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 16 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 19 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 23 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal gisteren
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 19 apr, 08:32