VCV

VCV onverslaanbaar tegen SSS

Volleybal

VEENENDAAL Een ruime overwinning voor de VCV-vrouwen deze zaterdag in een uitwedstrijd tegen SSS. De ploeg won met 4-0:,,Bij het inslaan zag de tegenstander er indrukwekkend uit, maar in de wedstrijd kwamen ze er niet aan te pas’’ aldus trainer Wieger Bouwman. Setstanden: 13-25,16-25,14-25 en 20-25

door Siem van Eck

,,Vooraf gingen we de wedstrijd in met het gevoel dat dit wel een tegenstander zou kunnen zijn tegen wie we het moeilijk zouden kunnen krijgen. Bij Trivos hadden we ons vergist, maar nu stonden we vanuit start scherp. We hadden van tevoren besproken dat we ons eigen spelletje wilden spelen. Dat betekende dat overal handje onder zou moeten zitten, er mocht geen bal op de grond vallen. Vandaag werd dat echt heel goed gedaan en dan zie je dat de tegenstander wel ontmoedigd raakt. Zij kregen de bal niet op de grond en wij scoorden heel makkelijk, we waren gewoon een maatje groter.’’

,,Op het eind lieten we het een beetje lopen maar we zijn nooit in de problemen geweest. We verdedigden sterk en dat speelde zó makkelijk. We waren geduldig en hadden vertrouwen.’’ Volgens de trainer waren de overname set ups in de wedstrijd van een hoog niveau. Hierbij verdedigd de spelverdeler en neemt een andere speler dit over:,,Iedereen kan tegenwoordig een set up overnemen en dat is gewoon heel waardevol’’ concludeert Bouwman.

Lien Schuur uit de dames 2 maakte tijdens deze wedstrijd haar debuut in de diagonaal positie.