Jolijn Lemstra Fotografie

VCV gaat ‘punten pakken’ en wint van Peelpush

Volleybal

VEENENDAAL De VCV-mannen trokken hun bekerwinst van vorige week door. De Veenendalers wonnen in eigen huis met 3-1 van Peelpush: ,,Gisteren tegen Peelpush wisten we dat we een winstkans hadden en die hebben we ook gepakt’’, vertelt trainer Hans Mater. Setstanden waren 25-22, 25-23, 17-25 en 25-18.

door Siem van Eck

Het was tijd om te winnen voor VCV, na drie moeilijke wedstrijden in de competitie was gisteren de dag om door te breken. De eerste twee sets worden zonder al te veel moeite gewonnen: ,,In de eerste set begonnen we met een voorsprong, maar door de set heen kwamen ze weer redelijk dichtbij. Ik heb toen Ronald Bootsman gewisseld voor Wouter Pilon en Thom van de Ent voor Senna Renting. Bootsman maakte een belangrijke aanval. Door bij een doortikbal van de spelverdeler de bal te blokkeren pakte hij één van zijn twee belangrijke punten. Dus die wissels leverden ons een set winst op.’’

DEBUUT ,,In de tweede set waren we ook beter maar gaven we af door onze eigen foutjes. Ze bleven daardoor dichtbij, uiteindelijk wonnen we met 25-23. In de derde set kregen we de ballen echter niet meer op de grond, zij verdedigden veel en wij gingen zelf wat meer fouten maken en zij wat minder. De wissels die ik erin bracht pakten niet uit en we verloren de set.”

,,In de vierde set begint Nikita Artamonov te serveren en lopen we uit tot 5-1. De rest van de set hadden we een ruime marge. Daarom bracht ik op 24-18 Thomas Rosier in, onze tweede libero (speler gespecialiseerd in verdediging) van 17 jaar. Hij speelde bij PDK Huizen en heeft gisteren zijn debuut gemaakt. Hij speelde een sterke wedstrijd en we wonnen de set uiteindelijk met 25-18.’’

,,We moeten gewoon de komende weken punten gaan pakken. Ik denk dat wij met dit team echt wel de middenmoot kunnen halen. Die onderste regionen moeten we gaan verlaten. We krijgen nu tegenstanders die of wat beter of zwakker zijn’’, aldus de trainer.

Wouter van Ark was ook blokkerend grandioos bezig, hij maakte maar liefst 13 killblocks over de gehele wedstrijd.

Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 3 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 5 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 7 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 17 uur geleden
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 23 uur geleden
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) gisteren
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 18 apr, 10:30