Ted Walker

Een ‘zakelijke’ winst voor VCV

Volleybal

VEENENDAAL De VCV-vrouwen hebben deze zaterdag Set-up’65 ingepakt met 4-0. In een thuiswedstrijd moest het team winnen tegen de laatste uit de competitie: ,,Zij hebben één punt uit vijf wedstrijden, dus hier moesten we met 4-0 van winnen. Dat hebben we heel zakelijk gedaan’’, aldus trainer Wieger Bouwman. Setstanden waren: 25-14,25-14,25-18,25-11

door Siem van Eck

,,Het was lastig omdat het allemaal niet zo spectaculair was, je moet jezelf dus constant motiveren om erbij te blijven. Zij gaan het spel niet maken, dus moet je het echt helemaal zelf doen. Dan moet je voorkomen dat je niet gaat mee rommelen met de tegenstander. Het is natuurlijk de bovenkant van de competitie tegen de onderkant, je moet dan heel geduldig blijven en dat vereist een bepaalde concentratie.’’

OPGELOST De eerste twee sets worden ruim gewonnen, de derde set is moeilijker voor de thuisploeg:,,Zo’n derde set is altijd lastig. Het gaat de eerste twee sets makkelijk en iedereen weet dat je die derde set moet pakken. Alleen doe het maar is, dus dan lopen we tegen een achterstand aan en waren we niet scherp genoeg. Zij hadden ook een goede service serie, die voor ons gevoel dan uit het niets komt. Op zo’n moment moet je dan even een tandje bijzetten en heb je het binnen no time weer opgelost’’ aldus Bouwman. De laatste set wordt ook zonder al te veel moeite gewonnen. Bijzonder aan de wedstrijd was dat zelfs de Libero (de speler gespecialiseerd in verdediging) Laurien van de Pol scoorde in de derde set.

Leonie Nap en zoon Job komen samen over de finish
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 13 uur geleden
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 15 uur geleden
Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: 't Speelkwartier met drie teams in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 16 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Triatlonvrouwen VZC pakken tweede plaats in Arnhem 17 uur geleden
Van Gent Finaleweken: CLV-teams stranden in halve finales Olympic Moves zaalvoetbal 17 uur geleden
Mariëlle van Verseveld met de beker die ze mee naar huis mocht nemen.
Van Gent Finaleweken: Veenendaals goud, zilver en brons op NK dynamictennis in Veenendaal 17 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Blue Socks opent seizoen met een 5-4 verlies tegen Blue Hawks 20 uur geleden