Afbeelding
VCV

VCV behaalt maximale zege tegen Avior

Volleybal

VEENENDAAL De VCV-vrouwen hebben zaterdag Avior met 4-0 geklopt in een thuiswedstrijd. Trainer Wieger Bouwman kijkt met een goed gevoel terug op de wedstrijd: ,,Ik ben zeer tevreden over ons spel, er is een duidelijke groei in te zien.’’

door Siem van Eck 

,,Het wordt steeds verzorgder, duidelijker en als we dit zo blijven doen dan kunnen we weer aan andere dingen gaan bouwen.’’ VCV won de eerste set met 25-20. Zonder al te veel moeite won het ook de tweede set met 25-22: ,,We hadden een sterke servicedruk en dat hadden zij minder. Net zoals vorige week konden we daardoor ons eigen spelletje neerzetten.’’ In de derde set heeft de ploeg het moeilijker: ,,Tijdens de derde set hadden we meer moeite. Het ging gelijk op. Ook met de punten.’’ Toch wordt ook deze set gewonnen met 21-15.

De vierde blijkt een gemakkelijke: ,,Toen hadden we hen eigenlijk snel gebroken. We kwamen op een 6-1 voorsprong en lieten dat niet meer los. Ons spel was verzorgd en degelijk. De midden-blokkeerders konden steeds meer gaten trekken in de blokkering aan de overkant.  Waardoor het spelletje voor onze spelverdeelster makkelijker werd. En de aanvallers dus ook steeds vaker één op één werden gezet.’’ 

VCV deed het zaterdag zonder diagonaal Nina Sjoer. De nummer twee Robyn Donselaar nam dit over: ,,Ze heeft dat uitstekend opgepakt. Zij heeft alle punten gespeeld en dat geeft een goed gevoel’’, aldus Bouwman.

VCV staat op dit moment bovenaan in de competitie: ,,We verlangen van elkaar dat we een hoog niveau neerzetten op de trainingen. En het motto is uiteindelijk: ‘je speelt zoals je traint’. Zolang we onszelf daar scherp op stellen dan komt het wel goed. Hoe langer we daar staan hoe beter, al is het nog vroeg. Met de kerst zouden we daar wat zinnigs over kunnen zeggen’’, sluit de trainer af.

advertentie
advertentie
ZVC Veenendaal verloor vrijdagavond bij Be'79 en moet vrezen voor degradatie uit de Eredivisie. (Hier op archieffoto tegen ZVV Ede)
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal loopt rood aan in Berkel-Enschot; 'We begonnen niet goed aan de wedstrijd' 4 uur geleden
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 18 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 20 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 23 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 19 apr, 12:45
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 19 apr, 10:10
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 19 apr, 08:32