@tedxmedia

Strijdlustig VCV verliest nipt van Zaanstad

Volleybal

VEENENDAAL Het zou de eerste winnende pot moeten worden voor de VCV-mannen. De volleyballers wisten zaterdag echter niet te winnen van Zaanstad. VCV speelde sterk, had een voorsprong en kon de winst ruiken, maar het lukte niet: 25-22, 26-28, 25-23, 19-25, 13-15. ,,Ik ben trots op het niveau dat we vandaag hebben neergezet. Dat geeft ook zeker vertrouwen richting de komende maanden’’, vertelt trainer Hans Mater.

door Siem van Eck

,,We hebben een goed niveau neergezet, eigenlijk alle sets. Het is zonde dat we onszelf dan niet weten te belonen.’’ VCV begint strijdlustig en wint meteen de eerste set met 25-22. De tweede set loopt gelijk op tussen de teams al heeft VCV moeite om bij een score van 24-22 de set binnen te slepen: ,,De tweede set belonen we onszelf niet, we waren de betere partij. Maar door dan zelf net wat fouten te maken winnen zij de tweede set. Ik vind het knap van het team dat ze daarna de derde set winnen. Het zit toch mentaal dwars, maar we hebben dat goed opgepakt’’, vertelt Mater.

BANAAN VCV begon in de vierde set slordig. Het mist de focus en ook de communicatie is minder. Vindt ook aanvoerder Hugo Rijken: ,,We hadden een energie dip. Dus zo meteen loop ik ook even langs de jongens dat ze tijdens de wedstrijd meer bananen moeten eten. Dan houden ze het energielevel lekker hoog. Ik denk dat dit komt omdat we een jong team zijn. We hadden ze op een gegeven moment op de pijnbank liggen. En als je dan die vierde set doordrukt dan win je hem gewoon. Dat is nou net de volgende stap die we moeten gaan maken. We kunnen goed meekomen tegen zo’n ploeg dan moeten we ook gewoon bam! winnen.’’

We kunnen goed meekomen tegen zo’n ploeg dan moeten we ook gewoon bam! winnen.

KNOKKEN Tijdens de vierde set wordt ook Rowan van Vreede vaker ingebracht om zo op het middenveld meer druk te geven legt de trainer uit: ,,Op een gegeven moment komen we weer wat beter in ons spel. In de vijfde set beginnen we met een achterstand, alleen door te knokken komen we terug.’’ VCV vecht zich terug in de laatste set. Met een gelijke stand van 12-12 kan de Veense ploeg de winst haast ruiken.

SCHEIDSRECHTER Dankzij een netfout komt VCV opnieuw op een achterstand: ,,Het is niet oké om naar de scheidsrechter te wijzen, nooit’’, vertelt Rijken. ,,Maar die bal op 13-13 ben ik het niet mee eens. Wij pakken een kill block en dan sta je 14-13 voor. Dan sta je op matchpoint, alleen hij fluit hem af. Het was een technisch geval. De hand van een van onze spelers schampte het net. Het was op dat moment niet storend voor het spel. En je mag het net alleen raken als dit niet storend is voor het spel. Dat zijn details.’’

WINNEN Vorige week wist het team het niet op te brengen, terwijl het deze week een hoog niveau neerzet: ,,We hebben het erover gehad in de teambespreking. Het team wilde het en er zat vandaag scherpte in’’, vertelt de trainer. ,,We wilden voor elk punt knokken, het is alleen zuur dat je jezelf niet beloont. Dat gevoel overheerst nu. We hebben iedereen ingezet, mijn complimenten voor het team. Dit niveau moeten we nu doorpakken. We hebben nu de drie moeilijkste teams achter ons. Dus als we dit straks ook kunnen laten zien tegen teams van hetzelfde niveau. Dan kunnen we daarvan winnen.’’