(foto uit archief)
(foto uit archief) VCV

VCV ‘knalt er vol in’ en pakt de volle buit in eerste competitiewedstrijd

Volleybal

VEENENDAAL De volleybalvrouwen van VCV zijn de competitie begonnen met een ruime zege in eigen huis. Na twee spannende sets wist VCV de wedstrijd naar haar hand te zetten. De Veenendaalsen klopten Kerkemeijer Gemini met 4-0: ,,We kunnen beter, al hebben we de vijf punten binnen’’, vertelt trainer Wieger Bouwman.

door Siem van Eck 

De eerste twee sets zijn de ploegen goed aan elkaar gewaagd. VCV wint beide sets met twee punten verschil (25-23): ,,De afspraak was om er vol in te knallen. Door middel van veel communicatie en een soort bravoure te creëren. Al kwam dat er niet altijd uit. Nu speelden we vooral heel degelijk. We waren wat slordig in de details. Toch hebben nooit het idee gehad dat we de eerste twee sets gingen verliezen. We speelden op een bepaalde ondergrens en die blijkt goed genoeg om het verschil te kunnen maken’’, blikt de trainer terug op de wedstrijd.

ROMMELIG ,,Tijdens de derde set hebben we nogmaals de focus benadrukt, al speelden zij vrij rommelig. Maar we kwamen in een bepaalde flow en wisselden op de juiste momenten.” De set ging met 25-15 naar VCV. 

,,Dan sta je 3-0 voor en heb je de punten in de zak alleen heb je dan nog die vierde set. Daar stonden we 17-21 achter en dan wordt het lastig. De wil was er, al lukte het soms niet om in het langzame spel te komen van de tegenstander. Toch hebben we uiteindelijk acht punten op rij gescoord, (25-21) mede door de wissels’’, legt Bouwman uit. 

TEVREDEN De trainer blikt tevreden terug: ,,Ten eerste dat we de punten binnen hebben en daarnaast voor ieder punt zijn blijven gaan. Maar er zijn nog details waar echt nog wel op getraind moet worden. Zoals de omschakeling of die extra stap zetten als we zien dat de tegenstander de bal prikt op een bepaalde plek. Niet afwachten gewoon gaan.’’ 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 11 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 16 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28