Ted Walker

VCV trekt de goede lijn door en pakt de punten

Volleybal

VEENENDAAL De volleybalvrouwen van VCV zijn uitstekend in vorm en hebben ook Heyendaal verslagen. Zonder echte libero kwam er een 3-1 einduitslag op het scorebord en werden de punten meegenomen naar Veenendaal.

door Jeroen van der Veer

In Nijmegen werd de eerste set wat slap begonnen en was het spel rommelig. ,,Waar we de afgelopen wedstrijden snel het initiatief konden nemen, lukte dat bij de start van deze wedstrijd niet”, zag coach Peter Spoelstra. ,,Het ging lang gelijk op en het was Heyendaal dat uiteindelijk de eerste set naar zich toetrok; 25-22.”

In de tweede set speelden de Veenendaalsen beter en werd er vrij eenvoudig een voorsprong gepakt. Heyendaal kwam aan het eind van deze set nog wel terug, maar dat was niet genoeg om te winnen; 25-20.

De derde set konden de vrouwen dit spel doorzetten en met 25-14 ging ook deze naar VCV. ,,Met name de harde aanvallen van Denise Juffer en Isabel Kuiper zorgden voor veel punten”, aldus de coach. ,,Blokkerend kregen we ook steeds meer grip op de tegenstander waardoor Heyendaal ook moeilijker tot scoren kwam.”

In de vierde set had VCV ook al snel een voorsprong van 5 punten te pakken en die werd uiteindelijk toch steeds kleiner. De Spoelstra-brigade moest dan ook vol aan de bak om de set maar zich toe te trekken en dat lukte; een goede serviceserie van Anouk Tekelenburg zorgde hierbij voor een aantal belangrijke punten. ,,Met 25-23 pakten we de setwinst en ging VCV met een 3-1 overwinning en vier punten terug naar Veenendaal.”

Erik van de Weerd: ,,Ik doe graag iets voor de vereniging die mij ook veel heeft gegeven!"
De Vrijwilliger: Een leven lang waterpolo met Erik van de Weerd (VZC): 'De vereniging is een enorm warm nest' 57 minuten geleden