Afbeelding
Ted Walker

VCV-vrouwen walsen tijdens competitiedebuut over tegenstander heen

Volleybal

VEENENDAAL De speelsters mochten dan wel niet schreeuwen, maar de lach op de gezichten bij VCV Dames 1 was groot. Bij elk punt zijn ze gewend om uitbundig te juichen en dat was nou juist wat door de coronacrisis niet mocht. Dat was misschien maar goed ook, want anders bleven de vrouwen juichen en hadden ze nu geen stem meer over. In de eerste competitiewedstrijd in de tweede divisie werd het tegen WIK Steenderen namelijk 4-0. 

door Jeroen van der Veer

,,Een prima begin”, sprak Marjolijn van Haarlem tevreden. ,,Bij de start van een nieuw seizoen is het altijd even afwachten hoe je als ploeg ervoor staat en dat was nu nog wat meer dan normaal. We spelen namelijk in een nieuwe én hogere competitie, maar dit smaakt wel naar meer.”

GOUD Dat de speelster zo uitbundig kon zijn, had te maken met het hoge niveau dat gehaald werd. Natuurlijk was de tegenstander niet al te best, maar dat kwam vooral door het goede spel van de Veenendalers. Nadat de eerste set werd binnengehaald met 25-13 begon de grote Nina Sjoer-show. Elke bal die zij raakte, veranderde in goud en zo werden flink wat punten gepakt. 

BASIS Toch zou je VCV tekort doen als powervrouwen Anne Brouwer en Denise Juffer-Dear onbenoemd bleven. Eerstgenoemde zorgde voor enorme rust en Dear sloeg als diagonaal veel ballen tussen de vijandelijke lijnen. ,,We hebben geluk dat we in de basis veel hetzelfde zijn gebleven”, aldus Van Haarlem, die goede servicebeurten had. ,,Daardoor hebben we weinig spelers moeten inpassen en konden we de draad weer oppakken.”

MACHINE Halverwege de tweede set liet VCV de bezoekers even terugkomen in de wedstrijd, maar daarna gaven de vrouwen van coach Peter Spoelstra gas bij; 25-19. Wat er vervolgens in de derde set gebeurde, was helemaal bizar. De VCV-machine ging lopen en was simpelweg niet meer te stoppen: 25-8. Uiteindelijk ging ook de vierde set (25-21) overtuigend gewonnen en is de start van VCV veelbelovend. 

DOELSTELLING ,,Maar”, wil Van Haarlem de verwachtingen temperen. ,,We krijgen in deze competitie echt nog flinke tegenstand en het zou mooi zijn als we zonder PD-wedstrijden in de tweede divisie kunnen blijven. Als we er rond de kerst erg goed voorstaan, kunnen we de doelstelling nog altijd bijstellen.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 2 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 4 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 8 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 11 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 14 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 15 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 gisteren