Meinko de Boer (12) tijdens zijn debuutwedstrijd in de eredivisie tegen Talent Team Papendal.
Meinko de Boer (12) tijdens zijn debuutwedstrijd in de eredivisie tegen Talent Team Papendal. KARIN ROUW

Veense volleyballer Meinko de Boer blij met debuut in eredivisie: ‘Hier droom je van, dit debuut kon niet beter’

Volleybal

VEENENDAAL Een debuut om nooit te vergeten voor de 17-jarige middenaanvaller Meinko de Boer van Simplex SSS. Het talent uit Veenendaal maakte eind vorige maand zijn eerste minuten in de eredivisie tijdens de met 3-0 gewonnen wedstrijd van zijn Barneveldse team tegen Talent Team. ,,Hier droom je van.” Hij scoorde ook nog eens het winnende punt.

door Jurre Jochemsen

De Boer is bezig aan zijn tweede jaar in Barneveldse dienst. Hij speelt zijn wedstrijden normaal gesproken in het tweede team, maar traint al wel met regelmaat mee bij de hoofdmacht. De middenaanvaller speelde al eens eerder mee in een oefenwedstrijd tegen VoCASA, nu ging het dus om ‘het echie’. ,,Inderdaad, in deze wedstrijd was het officieel, kan niet beter, want ik scoorde het laatste punt. Daar droom je bij wijze van spreken van.”

De ex-speler van VCV -daar speelde hij tot aan de A1- kwam in het seizoen 2022-2023 over naar Barneveld. ,,Dit is dus mijn tweede jaar hier en ik ging mee met mijn trainer Robert Pleizier, die het derde team coacht bij SSS. Het bevalt goed bij SSS, ben echt prima opgevangen door de jongens, ook bij Heren 1.” 

LEUKE REACTIES

Na zijn debuut werd hij in de catacomben van sporthal De Meerwaarde meermaals begroet. ‘Niet gelijk kapsones krijgen he’, ‘Hé, Meinko, jij MVP’, wordt er geroepen. ,,Haha, leuk toch die reacties. Daar kan ik wel van genieten. Of ik er rekening mee hield om te spelen? Om eerlijk te zijn, wel een beetje, omdat we tegen de nummer laatst speelden. Áls het een keer zou kunnen, was het in die wedstrijd. Heel mooi dat het uitkwam. In de tweede set speelde ik een paar punten die nog niet zo goed gingen, in de derde maakte ik het goed, onder meer met het winnende punt.”

JEUGD ORANJE

De Veenendaler behoorde altijd tot de besten in zijn leeftijdscategorie en maakte menig jeugdtoernooi mee, met Jeugd Oranje-teams. Daar behoort hij nu, al dan niet tijdelijk, niet meer toe. ,,Ik focus me ook echt op SSS; natuurlijk ga je twijfelen als je weer wordt gevraagd, maar in principe heb ik Jeugd Oranje even uit mijn hoofd.” 

SPANNING VIEL MEE

Was hij trouwens gespannen voorafgaande aan de wedstrijd? ,,Nee, dat viel gelukkig wel mee, ik had de spanning erger verwacht. Nu is het vooral nagenieten”, zo sluit de VWO 6-leerling af. En gaat hij zijn examen halen? ,,Ja, dat haal ik wel, daar ga ik tenminste vanuit!”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 17 uur geleden
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 22 uur geleden
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag gisteren
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 22 apr, 17:30